Més de 170 grups d’estudiants participen aquest curs al programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE de l’IDI

Un total de 172 grups d’estudiants de les Illes Balears de 90 centres escolars participen aquest curs en algun dels programes ICAPE, el projecte d’impuls a les capacitats emprenedores gestionat per l’IDI, i impulsat per les conselleries de Transició Energètica i Sectors Productius, i d’Educació, Universitat i Recerca. S’ha de destacar l’increment que ha experimentat el programa JEA (Joves Emprenedors Associats) destinat a l’alumnat de Formació Professional Bàsica. Els grups de JEA han crescut un 91% respecte l’any anterior, i compta ja amb 21 grups. Pel que fa a la resta de programes, 58 grups participaran a EME (Emprendre a la Meva Escola) destinat a Primària; 71 grups, a JES (Joves Emprenedors Socials) per a alumnat de Secundària; i altres 22, a JEP (Joves Emprenedors Professionals) per a grups de Formació Professional de Grau Mitjà o Superior.

L’objectiu d’ICAPE és treballar l’emprenedoria dins l’aula però sempre amb valors i responsabilitat social. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins classe.

Durant el curs, els grups treballen totes les etapes de creació d’un projecte empresarial, ja sigui en forma de cooperativa o d’organització no governamental, segons l’etapa educativa. Tots els programes ICAPE comparteixen elements com desenvolupament d’una experiència real, una metodologia basada en treball per projectes, aprenentatge transversal i significatiu, i context creatiu i lúdic.

Els centres s’apunten de forma voluntària al projecte, i durant els set anys de trajectòria d’ICAPE, la majoria repeteix l’experiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.