Setmana europea de la prevenció de residus

 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que té com a objectiu promoure i implantar durant una setmana accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus. Del 16 al 24 de Novembre.

Càritas Menorca, a través del seu projecte Mestral Economia Social i Solidària, forma part d’AERESS (Associació Espanyola de recuperadors d’economia social i solidària) i impulsa aquesta campanya a Menorca.

Principals objectius:

Quins són els objectius de l’EWWR (European week waste redueix)?

  • Sensibilitzar i conscienciar a la societat sobre prevenció de residus, reutilització de productes i el reciclatge de materials, a més de polítiques Europees i dels estats membres relacionades amb la matèria.
  • Destacar i donar visibilitat al treball dut a terme per les entitats EWWR participants
  • Mobilitzar i animar als ciutadans europeus a participar

Aquest any la campanya proposa, col·locar en espais públics dos punts de recollida de residus, un de tèxtil i un altre de joguines i parament.

En col·laboració amb l’Ajuntament de Maó i l’Ajuntament de Ciutadella, els punts de recollida es trobaran en:

– L’OAC i àrea de Serveis Socials del l’Ajuntament de Maó (Pl. Constitució 1 i Cos de Gràcia 28)

– El Poliesportiu del l’Ajuntament de Ciutadella (Camí Vell de Maó 604)

L’ajuntament de Ferreries també s’uneix a la campanya i disposaran punts de recollida en el Casal Jove, Parròquia Santa Maria i Parròquia Sant Bartomeu en diferents horaris.

A més durant la setmana en els tallers Mestral de Maó (C/Itàlia 4 IV Fase Poici) i Mestral Ciutadella (C/ Fusters 37), es col·locaran calculadores de CO₂, a través de les mateixes els clients podran calcular l’estalvi de CO₂ que la seva compra representa per al nostre planeta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.