Tapalma es presenta a Ciutadella per primera vegada L'objectiu, donar a conèixer a Menorca el principal esdeveniment gastronòmic de les illes i atreure als menorquins

El vaixell Alcántara Dos, atracat al port de Ciutadella, ha acollit aquest dimecres al matí la presentació de Tapalma 2019 a Menorca.

Des del Grup Armas Trasmediterránea, principal patrocinador juntament amb l’Ajuntament de Palma, esperen que l’esdeveniment gastronòmic més rellevant de les Balears “ajudi a donar un impuls a el sector de la restauració en temporada baixa”. De la mateixa manera, desitgen que Tapalma “atregui molts menorquins durant la seva celebració a finals de novembre”.

En aquest sentit cal recordar que la naviliera uneix Menorca i Mallorca, actualment, d’una banda amb el vaixell Alcántara Dos a través de la ruta Alcúdia – Ciutadella – Alcúdia així com Palma – Maó – Palma amb el vaixell Forza.

A l’esdeveniment han acudit la regidora de Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Ciutadella, Sandra Moll juntament amb un grup de representants del consistori així com el president de Restauració Mallorca Caeb, Alfonso Robledo, el president de Restauració Menorca Caeb, Josep Bosch i en nom de el Grup Armas Trasmediterránea, la delegada de Trasmediterránea a Menorca, Margalida Camps i Juan Carlos Díaz Lorenzo.

Juan Carlos Díaz, de la naviliera Armas, nova propietària de Trasmediterránia

La presentació ha comptat amb una trentena de persones representants del sector turístic i de la restauració de l’illa. Des de l’organització han volgut agrair l’assistència de tots els convidats i han explicat que “el fet de presentar Tapalma a Ciutadella respon a la nostra intenció d’apropar destinacions a través de l’turisme gastronòmic i aprofitar l’oportunitat que ens brinda el Grup Armas Trasmediterránea a mallorquins i menorquins d’estar constantment connectats a través, per exemple, de la ruta Alcúdia – Ciutadella “.

Alfonso Robledo i José Bosch

Per part dels presidents de les associacions de Restauració Mallorca i Menorca Caeb, han coincidit que l’objectiu és apropar Mallorca a Menorca i viceversa a través de la seva cultura gastronòmica i “en això treballarem” han afirmat.

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Ciutadella, ha “agraït a l’organització i als patrocinadors la iniciativa de presentar Tapalma en terres menorquines i ajudar a donar a conèixer la gastronomia de les Illes”.

L’objectiu d’aquesta presentació, cal destacar, ha estat donar a conèixer l’esdeveniment gastronòmic més important de les Balears, que consisteix en un concurs i una ruta de tapes i còctels a la ciutat durant el mes de novembre, així com estrènyer llaços entre tots dos destinacions turístics per tal d’aprofitar sinergies i ajudar a el sector de la restauració en temporada baixa.

Igor Rodríguez serà el president del jurat

Aquesta edició, que tindrà lloc de l’25 de novembre a l’1 de desembre, compta amb la participació de més de 50 establiments. Els millors xefs i bàrmans competiran per emportar-se la Tapa d’Or i el Còctel d’Or Tapalma 2019. Tot això sota l’atenta mirada de l’jurat al cap del qual es troba Igor Rodríguez, campió de Pinchos i Tapes d’Espanya i, en la categoria de còctels , Juan Antonio García, vicepresident de l’Associació de Barmans de Balears.

Luis Díaz i Koldo Royo

Per finalitzar l’esdeveniment, el conegut xef amb estrella Michelin, Koldo Royo i el bàrman d’On the Rocks, Luis Díaz, han ofert als assistents una selecció de tapes i còctels així com una degustació de productes típics de Mallorca.

Sobre Tapalma

És una cita gastronòmica que, any rere any i ja en van 15, es consolida com un referent a nivell regional i que segueix donant suport a un sector vital en l’economia de les Illes Balears.

Tapalma es divideix en un concurs de tapes i còctels d’una banda i, l’endemà passat de l’certamen, una ruta per diferents zones de la ciutat on s’ofereixen les millors creacions gastronòmiques de la cuina en miniatura.

Aquest any el concurs se celebrarà el 25 de novembre al Palau de Congressos de Palma i la ruta de tapes i còctels, de el 27 de novembre a l’1 de desembre.

L’objectiu principal d’Tapalma, esdeveniment organitzat per l’Associació de Restauració Mallorca Caeb així com per AgenciaCom amb el patrocini principal de el Grup Armas Trasmediterránea i l’Ajuntament de Palma, és ajudar a desestacionalitzar i aconseguir un augment d’afluència de públic a la temporada baixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.