Blanc de Blancs d’Anna Codorniu Vivacitat, frescor i la fruita característica dels caves elaborats amb Chardonnay i amb més de 15 mesos en cava

Aquesta setmana us presentam gràcies a Vinum Menorca un cava que és tot un clàssic per a les properes festes de Nadal, i ho feim amb l’Anna de Codorniu Blanc de Blancs Reserva, una edició única per a gastronomia selecta. Vivacitat, frescor i la fruita característica dels caves elaborats amb Chardonnay i amb més de 15 mesos en cava. Té 90 punts de la Guia Peñín, i diferents medalles d’or i premis. Està elaborat amb Chardonnay 70%, Parellada 15% i Xarel·lo-Macabeu 15%.

NOTA DE TAST

  • Aspecte: Color groc brillant amb reflexes verdosos. Bimbolla fina i persistent de forma de rosari continuat.
  • Nas: Notes cítriques i de fruita tropical, juntament amb aromes de criança com bolleria i brioche.
  • Boca: Cremós, ample i persistent.

MARIDATGE

És un cava molt gastronòmic que ens acompanyarà des dels entrants fins a les postres. Perfecte per a unes ostres al natural, unes vieires, unes gambes vermelles de Ciutadella, unes zamburinyes o unes navalles a la planxa.

Marida a la perfecció amb els plats de peix com un llobarro a la sal, un pagre a la menorquina, un molls torrats, bacallà amb all i oli de sobrassada, i qualsevol peix a la graella o amb salses subtils i d’alta cuina. També plats elaborats de marisc com un parmentier de llomàntol, un carpacció de gamba vermella a la thermidor o uns raviolis d’escamarlà.

Excel·lent per acompanyar una porcella desossada cuita a baixa temperatura, un entrecot al formatge de Binigarba o amb salsa de cames seques, Com també ens anirà molt bé per als plats tradicionals de la cuina nadalenca com el gall d’indi rostit, els canalons o els calamars al forn.

Tortada imperial. Fotos: David Arquimbau

Podem acabar acompanyant les postres com la tortada d’ametlla, els rotllos i el cuscussó, així com postres més innovadors com pomes al forn amb terra de xocolata i gelat de Rels o el Xoco-Ensaïmada de Mon o una tortada amb maduixes i merenga.

El guanyador del sorteig del Setmanari El Iris ha estat el nostre subscriptor Pedro Salord, que des de fa anys reb El Iris a ca seva.

Si voleu saber més o comprar aquest gran clàssic de la DO Cava, elaborat pels cellers Codorniu el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *