Es Castell acollirà una jornada dedicada a l’astronomia, oberta a tota la ciutadania La jornada forma part dels esdeveniments que s'organitzaran en el marc de la II Trobada Starlight d'Astroturisme que organitza la Fundació Starlight i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular 

El próxim divendres 22 de novembre, Es Castell acollirà una jornada divulgativa dedicada a l’astronomia i oberta a la participació de tota la ciutadania. L’esdeveniment tindrà lloc una setmana abans de la celebració de la II Trobada Starlight d’Astroturisme, que organitzen la Fundació Starlight i l’Agència de la Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, un fòrum d’àmbit mundial sobre el turisme de les estrelles que tindrà lloc del 28 al 30 de novembre a l’illa de Llatzeret.    

Entre els actes previstos en el programa de la jornada astronòmica de Es Castell destaca la instal·lació d’un planetari a la plaça des Mercat, així com diverses activitats guiades de visualització del cel nocturn a la plaça de s’Esplanada. També es podrà veure una exposició de fotografia nocturna, que comptarà amb la participació dels principals fotoclubs de l’illa.

Les activitats tindran lloc en el marc de la II Trobada Starlight d’Astroturisme, que organitzen la Fundació Starlight i l’Agència de la Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, i comptarà amb el suport de l’Ajuntament des Castell. 

Planetari (amb inscripció prèvia)

En total, es realitzaran quatre projeccions al planetari instal·lat a la plaça des Mercat (a les 19, 19.30, 20 i 20.30 hores), i cada passi permetrà l’entrada de 20 persones. Les projeccions s’acompanyaran amb explicacions dels participants en el curs de monitors astronòmics Starlight.

Les inscripcions es podran fer fins al 21 de novembre a l’Ajuntament, al telèfon 971 36 51 93.

Activitats de visualització del cel nocturn

La instal·lació del planetari es complementarà amb diverses activitats d’observació del cel nocturn mitjançant telescopis, prismàtics i punters làser, que tindran lloc a la plaça de s’Esplanada, de 19 a 21 hores, i per a les quals s’apagaran els llums de la plaça i carrers adjacents, i també es restringirà la circulació de vehicles. Aquesta activitat no requerirà inscripció prèvia, tot i que tindran prioritat les persones inscrites al planetari.

L’activitat també comptarà amb la participació dels alumnes del curs de monitors astronòmics Starlight que tindrà lloc del 18 al 17 de novembre amb l’objectiu de formar a guies turístics en matèries d’astronomia i astroturisme. 

Exposició de fotografia nocturna

Del 18 de novembre al 2 de desembre, la plaça des Mercat acollirà una exposició de fotografia nocturna, que comptarà amb la participació de l’Ateneu de Maó, Photobloggers Menorca, Fotoclub f/llum Menorca, Revel’art, Fotofinde i Fotoclub Cercle Artístic Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.