Govern i Ministeri estudiaran com articular la presència singular de les Balears a la nova PAC

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, s’ha reunit aquest dilluns amb el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions,Luis Planas, per examinar com es pot articular la presència singular de les Balears dins la nova PAC (Política Agrària Comú). De la Concha ha traslladat al ministre la necessitat que la nova PAC inclogui el Règim Especial Agrari per a les Balears. Durant la trobada, han tractat de quina manera es podria fer front a tot el que suposa la insularitat per a les Illes. La propera passa és estudiar quines mesures compensatòries es podrien incloure en l’articulació del Pla Estratègic per a la PAC, tant al primer com al segon pilar. La nova PAC ha d’entrar en vigor el 2021.

De la Concha ha explicat que el Règim Especial Agrari per a les Balears suposaria poder competir en igualtat amb la resta de territoris d’Espanya. La consellera ha entregat al ministre una anàlisi dels elements diferenciadors que justifiquen el Règim Especial Agrari per a les Illes.

Ambdós han acordat fixar una mesa de treball entre els equips de la conselleria i del ministeri per aprofundir en la proposta, de tal manera que les mesures compensatòries quedin reflectides de manera adequada a la nova PAC.

Durant la reunió també han tractat com afecten els aranzels de l’administració de Donald Trump als productes agroalimentaris de les Balears i del pla de modernització de les aigües regenerades en el regadiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.