Unidas Podemos tornem a demanar el suport a les contes del Govern i rebutjaran totes les esmenes a la totalitat presentades Podemos obrirà una consulta a la militància el proper dia 23 sobre el preacord arribat a nivell estatal entre la formació i PSOE per a un govern de coalició

Unidas Podemos consideren que els partits polítics han de donar suport demà als presuspostos presentats pel Govern de la Comunitat Autònoma ja que“asseguren els serveis socials bàsics per a tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes”.

Així ho ha afirmat el portaveu del grup parlamentari, Alejandro López, que ha destacat que “l’oposició té dos camins: Oposició responsable per a millorar les polítiques d’aquest govern i un altre és dedicar-se únicament al desgast al govern“. Malhauradament, ha dit “tots els partits de l’oposició s’han sumat al vaixell del desgast”.

López, a més, ha explicat que “la setmana passada vam poder escoltar als consellers i ens van deixar molt clares les dificultats de preparar aquests pressupostos, a causa de la inestabilitat i a la previsible crisi, fet molt delicat per lo que cal ser prudents”. A més, ha afegit, es suma “a la inestabilitat política a nivell estatal, que ha provocat que seguim amb els pressupostos de M. Rajoy”.

El diputat ha asseverat que els consellers van poder explicar “com es posa l’accent a blindar l’estat de benestar. Són uns pressupostos assenyats i prudents, augmenten en serveis socials, educació sanitat i habitatge”. “Tot l’equip de govern ha col·laborat per a blindar l’estat de benestar i és important tenir un govern estable i que col·labori entre si i que sobretot treballi per a millorar el que afecta a la ciutadania”, ha puntualitzat.

BLINDEN L’ESTAT DE BENESTAR A LES ILLES

Segons López, “un cop hem analitzat aquests pressupostos i hem escoltat totes les compareixences dels consellers, veiem com son uns pressupostos que preservern l’estat de benestar de les Illes Balears i que son prudents i rigorosos, acords amb la realitat que viuen les nostres Illes”.

El diputat, a més, ha incidit en que tots els grups de l’oposició, “en el seu rol de desgast al govern, han presentat esmenes en una línia, que és la línia favorita del PP, com són les  retallades, que van en la línia contrària de com s’han elaborat aquests pressupostos. La recepta del PP són retallades en sanitat, serveis socials i educació i per desgràcia veiem com els partits de l’oposició se sumen”.

En aquest sentit, López ha explicat que durant el debat de totalitat del Projecte de llei de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2020, Unidas Podemos mostrarem el suport a les contes i rebutjarem totes les esmenes a la totalitat presentades.

Per aquest motiu, destaquem que “ens mostram satisfets que arribin aquest PGA en temps i forma i que inclou algunes millores com ara la partida destinada a serveis socials”, ha aclarit.

CONSULTA ALS INSCRITS I INSCRITES

D’altra banda, el portaveu ha explicat que Podemos obrirà la consulta als seus inscrits i inscrites sobre si la formació dóna suport al preacord entre Podemos i PSOE a nivell estatal, per a la formació d’un Govern de coalició progressista. En aquest sentit, la consulta s’obrirà el dia 23 de novembre i romandrà oberta fins el dia 26. La pregunta que hauran de respondre els inscrits i inscrites és la de si “Estàs d’acord que participem en un govern de coalició en els termes del preacord signat per Pablo Iglesias i Pedro Sánchez?” .

Des d’aquí, ha dit López,  urgim a Sánchez al fet que formi al més aviat possible el govern progressista i no sols ens permeti continuar treballant a millorar els pressupostos, com els que van demà al ple, sinó a poder continuar desenvolupant polítiques que millorin la vida de la gent.

Per això, López ha dit que “aquesta setmana hem conegut que el mileurisme es dispara a Balears per la precarietat en l’accés a les empreses“. Segons les notícies aparegudes als mitjans, els assalariats balears que guanyen menys de 1.047 euros mensuals bruts al mes ascendeixen a 73.000 i augmenten un 20% en només un any.

Per aquest motiu, el portaveu ha destacat que un Govern de coalició amb Unidas Podemos dintre “l’objectiu és que es pugui pujar aquest Salari Mínim a 1200 euros al més aviat possible i que es pugui derogar la reforma laboral, que ajudi a posar fi a la precarietat, que d’això aquí a Balears sabem molt”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.