La Policia Nacional desarticula un grup criminal dedicat a el tràfic de droga El total dels detinguts han estat 12, i s'han realitzat fins a sis registres

Agents de la Policia Nacional a Maó, van procedir a la detenció de 12 persones per delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal, valent-se diversos dels ara detinguts, de menors d’edat per dur a terme tal fi. Així mateix, alguns d’ells haurien comès prèviament un delicte d’abusos sexuals a menors i un delicte de defraudació de fluid elèctric en una vivenda okupada i objecte de registre.

La investigació policial es va iniciar durant el mes de juliol de l’present any rere tenir coneixement la Policia Nacional a Maó, que per diverses vies, de la il·lícita activitat de tràfic de drogues que s’estava duent a terme en diversos parcs de Maó, “El Freginal i Skate Park “principalment, i que, diversos dels ara detinguts es valien de menors d’edat per dur a terme la venda i ocultació de la droga, així com per a la captació de clientela entre joves i menors d’edat que freqüenten aquests llocs.

Es van dur a terme un total de sis registres domiciliaris en els quals van confiscar diverses dosis de droga disposades per a la seva venda, entre les quals hi havia cocaïna, speed, pastilles d’èxtasi, haixix i marihuana, a més de diners en efectiu, útils per a la manipulació de la droga, substància de tall, diversos telèfons mòbils, quatre vehicles i una premsa hidràulica prevista per empaquetar i compactar la cocaïna.

L’operatiu anomenat “Skate 2” es va dur a terme entre els dies 5 i 13 d’aquest mes

S’han intervingut: prop de 90 grams de cocaïna, 60 comprimits d’èxtasi aproximadament, 10 grams de speed, 1 gram d’MDMA, 23 grams de resina d’haixix, 28 grams de marihuana, 10 grams de substància utilitzada per al tall, diners en efectiu, a 4 vehicles, 15 telèfons mòbils, una premsa hidràulica, així com balances de precisió, termo segelladores i útils per a la manipulació i distribució de la droga.

Un cop identificats plenament els autors de tals fets, i verificat que els mateixos anaven en companyia de menors d’edat als quals convidaven a festes organitzades en cases okupades, es va dur a terme el desenvolupament de l’operació policial que va permetre la detecció per part de els investigadors dels proveïdors de l’estupefaent que posteriorment es posava a la venda en els llocs detallats.

En els dies referits, es va dur a terme l’operatiu que va acabar amb la desarticulació de l’entramat criminal, aprofitant un dels moments utilitzats pels investigats per l’adquisició i posterior distribució de la droga. En una primera fase es van realitzar sis detencions i tres registres domiciliaris a les localitat d’Alaior i la urbanització de Son Bou, intervenint una premsa hidràulica col·locada i disposada per al seu ús, així com diners en efectiu, termo segelladores i substància estupefaent, tot això en l’interior de domicili de l’presumpte proveïdor de cocaïna de l’entramat criminal.

En una segona fase, es realitzen 3 registres aconseguint amb això la desarticulació completa de l’esmentat grup organitzat, duent-se a terme unes altres 6 detencions, dels implicats dedicats principalment a la venda final de la droga a la ciutat de Maó.

Els detinguts van ser posats a disposició d’un jutjat d’instrucció de Maó, el qual entenia de la causa i que, al costat de l’ministeri fiscal, han dirigit i coordinant la investigació.

Finalment es fa saber que aquesta operació policial denominada “Skate 2” ha estat desenvolupada pel Grup d’Estupefaents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional de Maó.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *