Actes 8 Març

Més de 95 alumnes de Formació Professional de les Illes viatgen a Rendsburg (Alemanya) per conèixer l’FP Dual Són alumnes d’FP bàsica i grau mitjà dels 8 centres integrats de formació professional de les Balears

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, mitjançant la Direcció General de Formació Professional i d’Ensenyaments Artístics Superiors, viatja avui a Rendsburg, a Alemanya,  amb quasi un centenar d’alumnes  i una quinzena de professors de Formació Professional de totes les Illes Balears amb l’objectiu de promoure la Formació Professional Dual entre els estudiants.

Aquesta mobilitat és possible gràcies a l’esforç i la col·laboració dels 8 centres integrats de Formació Professional de les Illes Balears, que han estat els encarregats de seleccionar els 97 alumnes d’entre 16 i 23 anys, que actualment cursen segon de formació professional bàsica o cicles formatis de grau mitjà de quasi totes les famílies professionals amb oferta a les Illes.

Promocionar l’FP dual

L’objectiu d’aquesta mobilitat és visualitzar i comparar el sistema de formació professional dual alemany i el balear, guiats per un dels centres més importants d’FP Dual, el Berufsbildungszentrum am Nord-Ostsee-Kanal – Europaschule (BBZ am NOK, www.bbz-nok.de), ubicat a Rendsburg, al districte de Rendsburg-Eckernförde, a l’estat federat de Schleswig-Holstein, Alemanya.

El centre BBZ am NOK col·labora, des de fa més de 10 anys, amb la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca en programes de mobilitat europea, com és l’Erasmus+.

L’estada a Rendsburg, amb una durada de 4 dies, es complementarà amb visites a empreses de diferents sectors professionals que col·laboren amb el centre d’acollida, BBZ am NOK, cursant estudis de Formació Professional Dual.

Aquesta acció està cofinançada pel Fons Social Europeu (FSE) conjuntament amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional, en el marc de les línies d’actuació previstes en el Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació de l’FSE 2014-2020.

Cal destacar que un dels objectius d’aquesta mobilitat és que una vegada tornin a les Illes Balears aquests 97 estudiants de Formació Professional es converteixin en ambaixadors de l’FP Dual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.