El vicepresident Yllanes presenta la convocatòria de subvencions per a projectes d’eficiència energètica en PIME i grans empreses industrials Transició Energètica inverteix més d’1,5M€ perquè el sector industrial redueixi les emissions de diòxid de carboni i el consum d’energia final

La vicepresidència i conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de la Direcció general d’Energia i Canvi Climàtic, ha obert el període de sol·licituds de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions d’eficiència energètica a petites, mitjanes i grans empreses industrials.

Aquestes ajudes contemplen la millora de la tecnologia en equips i processos industrials, així com la implantació de sistemes de gestió energètica del sector industrial de les Illes Balears. Per tant, són subvencionables les inversions en substitució d’equips i instal·lacions o dels sistemes auxiliars consumidors d’energia per altres que utilitzin tecnologies d’alta eficiència energètica o, en el seu cas, la millor tecnologia disponible destinada a la reducció del consum energètic final i de les emissions de CO2 en aquestes empreses.

La convocatòria té caràcter incentivador ja que es pretén animar les empreses a què se sumin a la transició energètica, tal com ha recordat en roda de premsa el vicepresident i conseller Juan Pedro Yllanes. El director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti, per la seva banda, ha destacat que normalment el sector industrial és molt intensiu en el consum d’energia i, per això, és important preveure un desenvolupament suficient de totes les mesures de suport a aquest sector, amb l’objectiu de reduir el consum energètic i els gasos d’efecte hivernacle.

Les actuacions subvencionables no es poden haver iniciat amb anterioritat a la data de registre de la sol·licitud de l’ajuda. En aquest sentit, feines preparatòries com l’obtenció de permisos i els estudis previs de viabilitat no es consideren com a “inici dels treballs”.

L’import econòmic de la convocatòria ascendeix a 1.556.772,63 € i es distribueix entre els anys 2019 i 2021. D’aquesta manera, enguany es concediran ajudes per valor de 100.000 euros; l’any que ve, sumaran 800.000 euros; i el 2021, 656.772,63 euros. En cas que una de les anualitats no es cobreixi del tot, l’import romanent s’assignarà a l’any següent.

Les subvencions estan cofinançades amb aportacions del Fons Nacional d’Eficiència Energètica i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través de l’IDAE,  dins el Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya 2014-2020.

Per poder accedir a les ajudes, les persones jurídiques sol·licitants han de desenvolupar la seva activitat empresarial dins l’àmbit territorial de les Illes Balears. S’estableix, a més, un màxim de 200.000 euros per a un mateix beneficiari.

El termini per presentar les sol·licituds arrencà a principis de novembre i es perllongarà fins  al 31 de desembre de 2020 o fins a l’exhauriment, dins d’aquest període, de la quantia econòmica assignada a la convocatòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.