Nou impuls del Govern a la Compra Pública Innovadora

El Govern de les Illes Balears impulsa la Compra Pública Innovadora a través del projecte iBuy. Es tracta d’un projecte europeu dissenyat per fomentar i implementar, de manera eficient, nous programes de Compra Pública Innovadora (CPI), una eina per incentivar l’R+D+I en el sector privat, mitjançant les compres de la mateixa Administració.

L’acte de presentació dels nous avanços de la Compra Pública Innovadora (CPI) a l’Administració Pública es va celebrar dijous passat al ParcBit. Hi assistiren la directora general d’Innovació, Núria Riera, i una trentena de representants del Govern de les Illes Balears, entre ells secretaris generals, directors generals, caps de contractació i d’intervenció, entre d’altres.

La directora general va destacar que “cal continuar identificant necessitats i projectes de CPI, els quals poden cobrir necessitats no satisfetes pel mateix mercat en camps com la sanitat, el medi ambient, les emergències o les TIC, entre d’altres”.

Precisament, l’objectiu de la reunió era informar dels avanços del projecte iBuy i de les actuacions que, de forma paral·lela, el Govern ha duit a terme durant el darrer any.

A més d’això, es varen presentar els continguts de la nova plataforma de formació en línia en CPI, la qual servirà de guia durant un procés de CPI i serà accessible per al personal de l’Administració del GOIB, de forma gratuïta i atemporal.

La CPI pot servir per incrementar l’R+D+I en el sector privat i satisfer millor determinades necessitats de l’Administració. Tot i que a altres Comunitats Autònomes d’Espanya l’han desenvolupada més que a les Illes Balears, on només hi ha alguna experiència a l’àmbit sanitari.

En el projecte iBuy, a més del Govern de les Illes Balears, hi participen altres entitats públiques de regions europees com Lituània, Finlàndia, Romania, Grècia, Letònia, i Portugal. Amb un pressupost total d’1.471.100 € (220.000 € per a les accions a desenvolupar en les Illes Balears) i una durada de quatre anys, iBuy està cofinançat amb fons FEDER.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *