El pla de lluita contra la precarietat laboral millora les condicions de 443 persones aquest estiu a Menorca Més d'un de cada tres contractes revisats per Inspecció de Treball estava en frau de llei

El Pla de Lluita contra la Precarietat Laboral de les Illes Balears ha permès, en la seva cinquena edició, millorar les condicions laborals de 443 persones treballadores de Menorca. Gràcies a l’actuació de les 6 inspectors i subinspectors del Cos d’Inspecció de Treball i Seguretat Social que durant juliol i agost han desenvolupat la campanya, els afectats han vist els seus contractes temporals convertits a indefinits, les seves jornades ampliades o han estat donats d’alta amb contractes indefinits.

El director del IBASSAL, Rubén Castro, ha presentat avui en el Consell els resultats del pla de lluita a Menorca, al costat de la directora insular d’Ocupació del Consell, Innovació i Cooperació local, Natividad Benejam. Castro ha destacat l’eficàcia d’aquesta acció, que desenvolupa la Inspecció de Treball en estreta coordinació amb la Conselleria, ja que s’ha demostrat “la utilitat dels instruments conjunts” entre totes dues institucions a l’hora d’abordar la lluita contra la precarietat. Any rere any s’han acumulat en el conjunt de les Illes Balears més de 30.700 persones que han vist millorar les seves condicions laborals des de 2015 a Balears, de les quals 2.580 s’han registrat a Menorca.

Entre els mesos de juliol i agost d’aquest any s’han visitat 244 empreses a Menorca. Com a resultat d’aquesta actuació, s’han revisat 1.095 contractes, dels quals s’han transformat directament 385 contractes temporals en indefinits a Menorca, la qual cosa representa un 35,1% de tots els contractes revisats, més d’un de cada tres en frau de llei.

Quant a la parcialitat, s’han ampliat a Menorca les jornades de 33 contractes a temps parcial, el 10% del total dels revisats. També s’ha aflorat l’ús de 25 persones en aquesta Illa.

Control de jornada Illes Balears

D’altra banda, aquest any ha estat la primera vegada que s’ha realitzat el control de jornada en algunes de les empreses que s’han visitat en el conjunt de les Illes Balears. En total, s’ha actuat en 650 centres de treball i s’han produït 151 requeriments: pràcticament a un de cada quatre establiments visitats. A l’ésser la primera vegada que es realitza, no es disposa de dades desagregades per illes.

Com a resultat de tota l’activitat inspectora de l’estiu, s’han iniciat 93 expedients sancionadors en el conjunt de les Illes Balears, amb una proposta de multes que ascendeixen a gairebé 400.000 euros i que afecten  120 persones treballadores.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *