Marí Bosó fixa com a reptes de futur per Balears millorar el sistema de finançament, el REB i la connectivitat aèria i marítima El senador autonòmic ha presentat un total de 28 iniciatives basades en problemes i realitats de Balears tot i el breu període d'activitat de la cambra alta

El senador autonòmic designat pel Parlament de les Illes Balears José Vicente Marí Bosó ha comparegut aquest matí a la Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals per a informar de la seva activitat al Senat durant el breu període que ha durat la passada legislatura. Marí Bosó ha posat èmfasi en la necessitat de deixar enrere la incapacitat d’arribar a acords per centrar-se en els problemes reals dels ciutadans i ha anunciat que sol·licitarà una compareixença voluntària semestral per donar compte de l’activitat duta a terme al Senat. També s’ha compromès a que la seva primera iniciativa després de la constitució de l’Senat serà exigir el Govern d’Espanya la convocatòria de la Comissió Mixta Estat-Balears per ampliar els sectors econòmics i els productes que tenen bonificació en el transport de mercaderies.

En relació amb els propers anys, Marí Bosó ha explicat que “són molts els reptes que hem d’afrontar, com corregir el finançament autonòmic i de l’REB; accelerar la tramitació de les iniciatives legislatives que el Parlament ha remès a les Corts Generals com la modificació de comerç minorista o la protecció de la mar Mediterrània davant les exploracions d’hidrocarburs; les inversions de l’Estat perquè Balears se situï en la mitjana; ajudar als Consells en la negociació dels nous convenis de carreteres amb l’Estat; la millora de les polítiques d’immigració; el subministrament elèctric a Menorca i Formentera, i la connectivitat aèria “.

Pel que fa a la funció de control a l’Executiu, ha explicat que, tot i dissolta la cambra alta des del 24 de setembre, ha presentat un total de 28 iniciatives basades en els problemes i realitats de la Comunitat. Entre aquestes, ha destacat les relatives a les actuacions de l’Ministeri de Transició Ecològica als municipis afectats per la torrentada de Sant Llorenç des Cardassar a l’octubre de 2018, així com les d’inversions de el Pla Litoral 2019.

També ha parlat de “l’alarmant arribada de pasteres a les costes de les illes aquest any, amb especial incidència a Formentera”, fet pel qual s’han presentat diverses iniciatives com la demanda de més inversió en matèria d’immigració a totes les illes. A més, durant la segona intervenció, ha destacat la necessitat d’arribar a un gran pacte sobre immigració atesa la rellevància de la situació.

El senador ha informat d’una altra activitat de control a Govern com la relativa a la manca de resposta davant la “fatal manca de subministrament elèctric a Menorca o les obres i inversions realitzades per Red Eléctrica Española a cada illa”. Seguidament, ha detallat que al Senat també s’ha demanat sobre la posada en funcionament de l’desdoblament de la xarxa de sanejament de la ciutat d’Eivissa i els tancs de tempestes; les intencions de el Govern d’Espanya pel que fa a al solar de Son Busquets a Palma, i les relatives a l’acompliment dels objectius d’estabilitat a el Govern de les Illes Balears.

A aquesta activitat parlamentària també s’ha d’afegir “la interpel·lació presentada pel Grup Popular a la ministra d’Hisenda sobre la seva decisió, posteriorment rectificada, de no actualitzar les bestretes a compte de el sistema de finançament a les CCAA”.

El senador autonòmic, que ha posat en relleu la feina dels consells atesa la seva autonomia i responsabilitat, ha informat que està duent a terme reunions amb les quatre institucions de govern insular, així com amb diversos col·lectius de la societat civil per posar-se a la seva disposició .

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *