Quin tipus de cirurgia mamària és la més adequada per al meu cas?

Una de les preguntes que més freqüents en consulta és, quant costa un augment de pit? La resposta és: estàs segura que es tracta d’un augment de pit? ¿Què pròtesis t’agradaria portar? ¿Prefereixes fer-ho, potser amb greix? La cirurgia mamària, és, sempre, personalitzada, i el preu de la intervenció pot variar depenent de diversos factors:
el tipus de cirurgia mamària: augment de pit amb o sense implants mamaris, reducció o elevació de pit o la combinació d’alguna d’aquestes, per exemple, elevació de pit i augment.
si el meu cirurgia mamària requereix l’ús de pròtesis mamàries o no o si la pacient vol augmentar el volum de el pit mitjançant lipofilling
si les mames a intervenir pateixen alguna malformació congènita o circumstància que determini que la cirurgia serà reconstructiva en lloc d’estètica.
la complexitat de la tècnica, abordatge, temps quirúrgic, etc.
Existeixen moltíssims tipus de pròtesis mamàries quant a grandària, forma, projecció, material de rebliment, material de la coberta, marca, etc. Gairebé tants com tipus de pits en les dones (amb un pit sense operar). Algunes dones se senten insegures per la forma del seu pit i eviten portar samarretes ajustades o se senten incòmodes perquè la mida o aspecte de les seves mames limiten la seva activitat diària o la seva autoestima.

Saber quin tipus de cirurgia mamària es necessita per corregir una situació específica és complicat, especialment per a les persones que no estan familiaritzades amb la cirurgia plàstica. Parlar d’augment de pit generalitzant és parlar a la lleugera. Per això és fonamental acudir a un especialista que ens proporcioni un diagnòstic a l’analitzar l’anatomia de la pacient i les seves expectatives. Parlem dels tipus de cirurgia mamària que existeixen:

Augment de pit amb implants mamaris

Segons la ISAPS, Societat Internacional de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora la cirurgia d’augment de pit continua sent la cirurgia més popular en rànquing de cirurgies plàstiques al món. L’any 2017 es van realitzar a tot el món més de 1.511.000 cirurgies per augmentar el bust.

Quan el resultat buscat és el augmentar la mida de el pit la solució ideal pot ser l’augment de pit amb implants de silicona o mitjançant transferència. En un augment de pit hi ha diversos factors a determinar abans de dur a terme aquesta cirurgia: el tipus i la mida de pròtesis mamàries, la tècnica per dur a terme la cirurgia (via d’abordatge, pla d’inserció de les pròtesis – retrogandular, retropectoral , subfascial) etc. El cirurgià plàstic pot ajudar a prendre aquestes decisions avaluant la forma del seu cos, estil de vida, grau de realitat de les expectatives i objectius particulars de la cirurgia.

Augment de pit amb greix propi (lipofilling de mames)

Hi ha una alternativa a l’ús d’implants mamaris per augmentar el pit. Parlem d’augment de pit amb greix propi de l’pacient, tècnica coneguda també com empelt de greix, lipotransferencia o lipofilling mamari. Per realitzar el lipofilling mamari cal fer primer una liposucció, eliminant greix de zones lipodistróficas com poden ser els flancs, les cartutxeres o l’abdomen. Un cop extreta el greix, aquesta es purifica i s’injecta mitjançant infiltracions a la zona desitjada, en aquest cas a les mames. El lipofilling de mames està indicat per a aquelles dones que desitgen augmentar el seu pit i no volen recórrer a l’ús de pròtesis mamàries per a això, o també per a aquelles altres que volen augmentar la mida del seu pit però d’una manera moderada. El seu gran avantatge és la naturalitat en els resultats i la no presència de les complicacions relacionades amb l’ús de pròtesis. També cal destacar la millora que proporciona a la pell la lipotransferencia, especialment indicada per a dones que han passat per radioteràpies.

Elevació de mames o mastopèxia

Les tècniques abans descrites tenen com a objectiu fer més gran el pit, però existeixen altres tècniques en cirurgia mamària destinades a corregir problemes relacionats amb la caiguda i la flacciditat de pit. El pas de el temps, pèrdues de pes considerables, la lactància o la pròpia gravetat són els motius fonamentals pels quals les mames “cauen”. La mastopèxia es pot dur a terme amb o sense pròtesis mamàries i la cicatriu serà periareolar o en T invertida segons la quantitat de pell que calgui extirpar.

Reducció de pit

La motivació de la reducció mamària té en general un doble benefici, d’una banda la d’aconseguir un pit estèticament millor i per una altra, eliminar problemes derivats de tenir un pit de grans dimensions: mal d’esquena i coll, erupcions cutànies i fins i tot problemes o deficiències respiratòries.

Una reducció mamària consisteix a extreure l’excés de greix, teixit i pell de el pit a través d’incisions, liposucció, etc.

Recanvi de pròtesis

Consisteix en canviar les pròtesis que porta una pacient per altres. Les raons principals són:
Danys de les pròtesis mamàries, amb o sense trencament dels implants mamaris o per la formació de plecs.
Segona cirurgia per corregir un mal resultat estètic o no satisfactori d’una cirurgia primària. Per exemple per corregir una sinmastia.
Desig de canviar el volum de les pròtesis de silicona per unes més petites o més grans o de forma de les mateixes, per exemple canviar unes pròtesis rodones per unes anatòmiques.
Necessitat de realitzar una mastopèxia per elevar la mama que pot haver patit ptosis amb el pas el temps.
Quan hi ha canviar el pla de col·locació dels implants. De vegades és necessari corregir un encapsulament i cal fer una capsuleptomía (eliminar la càpsula), pot ser que calgui canviar el tipus de pròtesi i / o en pla en què s’ubiquen. Per reparar la butxaca (cavitat creada per a albergar l’implant) perquè sigui massa gran (pot donar-se per canvis de pes i una altra circumstàncies).

Retirada d’implants

Una altra opció és la de la retirada dels implants definitivament sense reemplaçar-los per d’altres. Una de les motivacions de retirar uns implants mamaris pot ser la de realitzar un lipofilling mamari.
Si creus que alguna d’aquestes cirurgies de pit és adequada per a tu i estàs preparada per acudir a una cita amb un cirurgià plàstic recorda que posar-te en mans d’un especialista titulat en cirurgia plàstica, estètica i reparadora és vital per aconseguir un bon resultat i sempre amb la màxima seguretat per al pacient.

Sobre la SBCPRE:

Sobre la SBCPRE, és la veu de l’especialitat en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica de les Illes Balears, amb una trajectòria des de 1998 però constituïda formalment el 2007 amb 15 membres en l’actualitat i el Dr. Iñigo Cerdà a la presidència. Neix com una eina amb la qual els metges especialistes en cirurgia plàstica, reparadora i estètica de les Illes Balears puguin agrupar-se, tenir força i ser un altaveu per lluitar contra els problemes i vicissituds a què s’enfronten en l’exercici de la seva tasca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.