Actes 8 Març

Més de 200 investigadors assisteixen a les VI Jornades IdISBa «Cap a la consolidació d’un model d’èxit» L'Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) du a terme avui i demà la seva cita científica anual més destacada, les VI Jornades IdISBa, amb el lema «Cap a la consolidació d’un model d’èxit», a les quals assisteixen més de 200 investigadors.

L’objectiu principal d’aquestes Jornades, que tenen lloc a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases, és oferir un espai de trobada per als investigadors de l’Institut, en el qual analitzar temes d’interès científic, conèixer els resultats científics i econòmics de la institució, reconèixer la tasca que han fet els investigadors i compartir les línies de recerca que duen a terme les diferents àrees de recerca de l’IdISBa, obrint la possibilitat d’establir col·laboracions i sinergies.

Per a la convocatòria de premis d’enguany s’han rebut 109 resums d’investigacions científiques (abstracts), dels quals el Comitè Avaluador n’ha escollit 14 perquè es defensin com a comunicacions orals i 81 com a pòsters. A més, s’han rebut 10 sol·licituds de resums de tesis llegides entre l’1 d’octubre de 2018 i el 30 de setembre de 2019, sis de les quals es presentaran en el marc de les Jornades.

Dijous 28

L’acte inaugural, ha comptat amb la presència de la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez; el director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, i el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol.

La conferència inaugural «Institutos de investigación sanitaria: situación actual y líneas de desarrollo», la imparteix M. Pilar Gayoso, consellera tècnica del programa d’Avaluació, Acreditació i Seguiment d’Instituts d’Investigació Sanitària de l’Institut de Salut Carlos III.

Es continuarà amb la presentació de 14 comunicacions orals i les 6 tesis. Els membres del Comitè Avaluador aniran a veure els pòsters per tal de fer-ne una avaluació presencial.

Divendres 29

Les jornades es reprendran demà, divendres, a partir de les 8.30 h, amb la presentació de la Memòria científica 2018 de l’Institut i amb la realització de l’Assemblea General.

A continuació, Virgili Páez, responsable de la Biblioteca Virtual de Ciències de la Salut de les Illes Balears (Bibliosalut), impartirà la conferència «Actualització sobre els indicadors bibliomètrics per a l’avaluació de la producció científica». Així mateix, a partir de les 10.15 h, Xavier Bonfill, director del Centre Cochrane Iberoamericà, pronunciarà la segona conferència del matí amb el títol «Recerca clínica de qualitat per informar sobre les decisions terapèutiques en salut: reptes i perspectives».

La darrera conferència de les VI Jornades IdISBa serà a càrrec de Flora de Pablo, investigadora del Centre d’Investigacions Biològiques del CSIC, amb el títol «Proteger la retina de la neurodegeneración. El reto de aplicar la investigación y otros retos de la ciencia».

Posteriorment, es farà el lliurament de premis en el qual es guardonen les dues millors tesis amb 1.000 €, les dues millors comunicacions orals, amb 750 €, i amb 500 €, els dos millors pòsters.

L’acte de cloenda serà a càrrec de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director gerent de l’IdISBa, José Lladó, i el director científic, Miquel Fiol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.