El Parlament aprova una PNL del PP per a la redacció d’un Pla Estratègic per al Sector Ramader balear El principal objectiu d'el Pla és evitar la desaparició del sector i donar viabilitat a les explotacions ramaderes de les Illes

La comissió d’Economia de Parlament ha aprovat aquest matí per unanimitat la Proposició No de Llei del PP a través de la qual s’insta al Govern de les Illes Balears a redactar un Pla Estratègic per al Sector Ramader de les illes, amb el principal objectiu d’evitar la seva desaparició i donar viabilitat a les explotacions ramaderes de la nostra comunitat. La diputada popular Asunción Pons ha agraït a la resta de grups el seu suport a la iniciativa i ha destacat la importància de “començar com més aviat la redacció de el pla i que aquest neixi del consens”.

Els populars, mitjançant la seva iniciativa demanen que el Pla, que ha de tenir caràcter plurianual per a ser executat durant aquesta legislatura, s’elabori amb la participació dels Consells insulars, les organitzacions professionals agràries i les cooperatives agràries de Balears per definir i consensuar els seus objectius i línies d’actuació i contempli un document d’accions que incorpori estímuls i ajudes específiques per al manteniment i recuperació del sector ramader de les Balears, que no es limitin a la sanitat ramadera.

La PNL del PP insta, també a al Govern de les Illes Balears a que el Pla Estratègic per al Sector Ramader defineixi la dotació econòmica per a garantir el compliment eficaç dels seus objectius i les línies d’actuació fixades, amb partides finalistes en els Pressupostos de la Comunitat Autònoma d’aquesta legislatura . Així mateix, la proposta recull que, en relació a el Pla, s’elabori un document d’actuacions que quedi dissenyat i redactat abans de final d’any, quan serà presentat a la Comissió d’Economia de Parlament.

A la proposta de l’GPP s’han afegit tres esmenes d’addició del grup Podem i la proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *