MxMe forçarà el Govern a pagar una dieta de 90 euros als malalts per cada 24 hores que passin a Palma Els menorquinistes presenten una esmena als Pressupostos que duplica la quantitat que s'abona per la pernoctació i dietes

Més per Menorca ha presentat una esmena a la Llei de Pressupostos perquè les dietes per a malalts que s’han de desplaçar a Palma o Barcelona es dupliqui fins arribar als 90 euros. Actualment, si una persona ha de passar 24h a Palma per visitar el metge especialista o rebre tractament rep un total de 44 euros –que li han de servir per allotjar-se a un hotel, dinar i sopar. «Aquesta quantitat és irrisòria», ha explicat la diputada Patrícia Font, qui ja va aconseguir l’any passat el compromís del Govern d’augmentar les dietes, amb una PNL aprovada per unanimitat, però que l’Executiu no ha executat.

«Com que el Govern no ha fet res, ara introduirem una modificació en la Llei, que sí que serà d’obligat compliment», ha detallat Josep Castells, qui defensarà l’esmena durant la tramitació del Pressupost.

En concret, si fins ara es pagaven 44 euros per pernoctar amb el dinar i sopar inclòs, Més per Menorca proposa que ara s’abonin al malalt 90 euros. En cas que només es faci la pernoctació més una menjada, si ara s’ingressen 36,90 euros, els menorquinistes volen que aquesta quantitat augmenti fins arribar als 75 euros.

ActualmentProposta MxMe
Mitja pensió7, 17 euros15
Pensió completa14,35 euros30
Pernoctació + mitja pensió36,975
Pernoctació + pensió completa44,0790

Cal recordar que les dietes per a malalts no s’han actualitzat des de 2016, malgrat que el Parlament ha aprovat durant aquest temps diverses Proposicions No de Llei en aquest sentit.

D’altra banda, Més per Menorca vol que s’incloguin als Pressupostos 360.000 euros per concertar places a centres terapèutics de la península per a joves amb trastorns de conducta autista, ja que les Illes Balears no compta amb cap centre especialitzat.

Així mateix, MxMe ha registrat una esmena perquè s’incrementin les beques per a estudiants que s’han de desplaçar fora de l’illa de residència de 250.000 a 310.000 euros i que les escoles de música rebin 750.000 euros en comptes de 250.000 (com proposa el Govern).

Pel que fa als municipis, MxMe aposta per fer el desenvolupament del tractament terciari de la depuradora a Maó i Es Castell amb 1,9 milions d’euros, i per una aportació de 125.000 del Govern a la Fundació Ciutadella Cultura.

Més per Menorca també proposa que s’afegeixin 2,4 milions d’euros al pressupost d’IB3.

Altres esmenes dels menorquinistes tenen a veure amb l’increment de les partides per a l’oficina d’accessibilitat del Consell, per al projecte de Menorca Talaiòtica i per a l’agència Menorca Reserva de Biosfera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.