Menorca una passa més a prop d’obtenir la distinció com a Regió Gastronòmica Europea

Menorca ha acollit aquesta setmana els membres del Jurat de la Candidatura Gastronòmica Europea de l’IGCAT Després d’uns dies intensos on els membres del jurat han participat en diferents activitats on s’ha donat a conèixer la Menorca gastronòmica, avui, acompanyats per la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, han donat a conèixer la seva valoració de la nostra candidatura, pas previ per obtenir el títol distintiu.

Així, una vegada conclosa la seva visita, el jurat ha anunciat que recomanaran Menorca com a candidata a Regió Gastronòmica Europea 2022 i han fet un seguit de recomanacions que ara, des de Menorca, s’hauran d’implementar si es vol obtenir aquesta distinció.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha afirmat que «treballarem per donar compliment a aquestes recomanacions i ho aconseguirem. Esteim xerrant de promocionar un llegat que ens han deixat del nostre passat i que, ara, nosaltres tenim la missió de deixar aquest llegat als qui vindran en un futur».

Al llarg de la seva estada, els membres del jurat, han pogut conèixer les nostres maneres de fer en restauració, agricultura, educació i cultura. En aquest sentit, han pogut tastar els nostres vins i els nostres millors plats a Binifadet, han conegut la nostra agricultura regenerativa a Son Felip, l’agroturisme de Son Cugó, la nostra escola de Turisme Maria Àngels Cardona o les confraries de pescadors, entre d’altres. 

Aquesta agenda d’activitats que ha estat possible gràcies a la col·laboració de tots els stakeholders i entitats implicades.

Les recomanacions

La primera recomanació que ha fet el jurat ha estat seguir treballant amb la col·laboració dels diferents sectors, tal i com s’ha fet fins ara, però incidint encara més amb el sector cultural, responsable de les arts escèniques i el patrimoni musical, com per exemple, l’Òpera.

També han recomanat desenvolupar un calendari d’esdeveniments estratègics centrats a promoure la gastronomia de Menorca, el seu paisatge i cultura, així com incrementar el nombre d’experiències gastronòmiques immersives, tours gastronòmics i classes de cuina.

L’última de les recomanacions ha estat la necessitat de crear espais de debat com fòrums públics i sessions informatives per captar la implicació ciutadana en aquest projecte. En aquest sentit, han incidit amb la necessitat d’involucrar les escoles de primària i secundària, d’hostaleria i turisme, per tal d’implicar els més joves, així com també l’escola d’adults.

A més a més, el jurat ha manifestat que «Menorca té experiència en molts àmbits de la sostenibilitat. En aquest sentit, hem començat a establir converses amb socis del projecte per connectar-los amb la Plataforma de Regions Europees de la Gastronomia, impulsant, d’aquesta manera, Menorca a nivell Internacional».

Per acabar, la presidenta de l’IGCAT, Diane Dodd, ha afirmat que «creiem que utilitzant el títol correctament, Menorca podrà obtenir més renom Internacional i impulsar l’estatus de la regió en termes de gastronomia, cultura, hospitalitat, turisme sostenible i origen de productes de qualitat».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.