El PP presenta esmenes per incrementar en 2 milions les ajudes per a beques menjador i abaratir el preu dels menús escolars

El Partit Popular de les Illes Balears, a través del Grup Parlamentari Popular (GPP), ha presentat dues esmenes a el projecte de pressupostos elaborat pel Govern Armengol relacionades amb les ajudes escolars de menjador i també per abaratir el preu de l’ menú en els menjadors dels centres educatius.

En concret, el PP demana que s’incrementi en un milió d’euros la quantia destinada a ajudes a les famílies amb les beques menjador. En aquest sentit, cal destacar que la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Mallorca i les de les altres illes han denunciat que, per a aquest curs, 3.033 famílies han quedat excloses dels ajuts de menjador per falta de pressupost i han recordat que ja el passat curs van quedar excloses 3.270 famílies. Segons denuncia FAPA, el problema no és el sistema de puntuació, com al·lega la conselleria d’Educació, sinó la falta de dotació pressupostària per ajudar a totes les famílies que ho necessiten.

El PP també demana que es destini un altre milió d’euros per rebaixar el preu dels menús escolars en els centres de les Balears, que són dels més cars d’Espanya, a el mateix temps que es garanteixi la qualitat dels alimentos.El Grup Popular a el Parlament ja va presentar, fa un mes, una iniciativa a la Cambra autonòmica, per rebaixar el preu dels menjadors escolars de tots els centres educatius sostinguts amb fons públics.

El preu mitjà de l’menú dels menjadors escolars és de 6,5 euros a Balears, quan en algunes comunitats, com Astúries o Canàries, és de 3,5 euros. Per això, des del PP es proposava un preu de 5 € per menú / dia / nen de forma genèrica i de 4 euros per menú / dia / nen en el cas de més de dos germans escolaritzats. La proposta va ser rebutjada per PSOE, Unides Podem i Més, els partits que donen suport al Govern presidit per Francina Armengol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *