Inicien nous tallers d’astronomia a les escoles de Menorca Constel·lacions, mitologia associada a les estrelles, el sistema solar o tècniques d'orientació durant la nit per a alumnes de 5è i 6è de primària 

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera ofereix un nou taller d’educació ambiental sota el títol “Una mirada al cel”. Es tracta d’un taller d’astronomia destinat a alumnes de 5è i 6è de primaria. L’objectiu és incorporar coneixements al voltant del cel  nocturn, els estels, les constel·lacions i el sistema solar i els planetes així com sensibilitzar els més joves davant els problemes de la contaminació lumínica.

El taller es realitzarà dintre d’un planetari astronòmic. Es comptarà amb una cúpula itinerant dintre la qual es projectaran les imatges del cel estrellat. Els alumnes aprendran a distingir el cel nocturn en cada època de l’any, conèixer la mitologia associada a les estrelles, com orientar-se amb el paisatge nocturn a través de les constel·lacions o com es relaciona la cultura talaiòtica amb les estrelles. 

“Una mirada al cel” pretén incorporar coneixements astronòmics i sobre el cel nocturn 

 als centres educatius perquè els alumnes aprenguin de ben prest la importància de preservar el medi nocturn com a una part més a la Reserva de Biosfera de Menorca. Fa un any Menorca va ser declarada Reserva i Destinació Starlight per la Fundació Starlight, uns nomenaments que posen en valor la qualitat del nostre cel i que actualment impulsen diverses línies de treball en camps com el turisme d’estrelles, l’eficiència energètica, la preservació del medi natural o com en aquest cas, l’educació ambiental. 

En total es realitzaran 12 sessions amb escoles de Ciutadella, 12 a Maó i 12 a Es Mercadal. Aquest taller se suma a tots els tallers que ofereix l’Agència en el marc del programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular de Menorca. Per aquest curs 2019-2020 es tracta d’un total de 18 tallers sobre educació ambiental (conservació i biodiversitat, alimentació saludable, medi marí, geologia…) per apropar els valors de la Reserva de Biosfera a l’alumnat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.