L’AECC Balears i el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de les Balears signen un conveni de col·laboracióper unir esforços en la lluita contra el càncer Un dels objectius principals és contribuir a la coordinació, regulació i implantació de l'activitat de l'fisioterapeuta oncològicen el Sistema Públic de Salut

El president de la Junta Provincial de Balears de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Javier Cortés, i el president de Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears (COLFISIOBALEAR), Tomás Alías, han signat un conveni amb l’objectiu de regular la col·laboració entre ambdues entitats en relació amb la lluita contra el càncer.

Les línies de cooperació entre les parts estan dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia i dels seus familiars mitjançant un impuls per aconseguir més avenços en els processos d’atenció i la promoció dels serveis desenvolupats per a tal fi.

La signatura d’l’acord s’emmarca entre els objectius estratègics de l’AECC de disminuir l’impacte causat per aquesta malaltia i avançar cap a una major eficàcia i eficiència en la gestió.

Per la seva banda, COLFISIOBALEAR treballa per promoure, estendre i potenciar la Fisioteràpia, així com la seva integració i rellevància en l’estructura sanitària i social des de les perspectives científica, cultural, laboral i investigadora.

En concret, els punts principals punts d’el conveni són:

  • Col·laborar en la protecció de la salut i de la qualitat de vida de la població, especialment per garantir que les persones afectades pel càncer -pacients i familiars- tinguin dins el Sistema Públic de Salut una atenció integral i multidisciplinar que cobreixi totes les seves necessitats.-
  • Contribuir a la coordinació, regulació i implantació de l’activitat de l’fisioterapeuta oncològic en el Sistema Públic de Salut i Privat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears dirigida a qualsevol pacient que desenvolupi símptomes relacionats amb les seqüeles de l’procés oncològic després de la cirurgia, la quimioteràpia , la radioteràpia, les teràpies diana o l’hormonoteràpia amb qualsevol tipus de càncer, mitjançant la utilització de tècniques i models, mitjans físics i coneixements propis desenvolupats i utilitzats en la fisioteràpia.
  • Promoure conjuntament, entre els professionals col·legiats de l’COLFISIOBALEAR, accions dirigides a la difusió de la cartera de serveis que desenvolupa l’AECC, com ara: atenció psicològica, suport social, ajuts econòmics, cessió de material ortoprotètic, fisioteràpia, logopèdia, activitats de benestar físic i emocional dirigides a pacients i familiars oncològics. De tots ells, pot ser beneficiària de manera gratuïta qualsevol persona que derivin i compleixi els criteris establerts per l’AECC per a la seva prestació.
  • Desenvolupar conjuntament entre els col·legiats les campanyes i iniciatives de promoció de la salut propostes per l’AECC, entre les que destaca actualment el programa de prevenció “La teva salut és el primer”. Per desenvolupar aquesta campanya i programa de prevenció específic, el COLFISIOBALEAR formalitzarà amb l’AECC l’adscripció a el programa, per tal d’autoritzar la remissió periòdica de missatges de prevenció i informació sobre el càncer i dels hàbits de vida saludables que realitza amb aquesta fi l’AECC, perquè al seu torn ho difonguin.
  • Promoure entre els col·legiats de l’COLFISIOBALEAR el programa gratuït de tractament psicològic per deixar de fumar de l’AECC. Es farà a través de sessions programades que s’impartiran a les instal·lacions de l’AECC oa les dependències de COLFISIOBALEAR pels psicòlegs de l’AECC, amb una metodologia de teràpia dirigida a l’atenció psicològica de caràcter grupal basada en principis cognitiu-conductuals. L’objectiu general és facilitar el procés d’abandonament de l’hàbit tabàquic, afavorir el manteniment de l’abstinència i disminuir la probabilitat de recaigudes.
  • Realitzar activitats conjuntes per millorar la formació i les competències dels col·legiats de l’COLFISIOBALEAR i de la població general en matèria de càncer. Així mateix, desenvolupar estudis, informes, dictàmens, estadístiques i qualsevol altra funció relacionada amb els fins anteriors que siguin d’interès comú.
Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *