Dia de les Illes Balears 2020 Menorca i Eivissa tindran un pressupost de 30.000 euros per organitzar activitats    

El Consell de Govern ha autoritzat la signatura dels convenis de col·laboració amb els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera per a l’organització del Dia de les Illes Balears de l’any 2020.

El pressupost màxim, tant per al Consell Insular de Menorca com per al d’Eivissa, serà de 30.000 euros. Pel que fa a Formentera, la dotació màxima serà de 12.000 euros.

L’Estatut d’autonomia estableix que la festivitat de les Illes Balears és l’1 de març, que coincideix amb el dia que va entrar en vigor aquesta norma bàsica de la comunitat autònoma. Amb motiu d’aquesta efemèride, l’Administració de la Comunitat Autònoma, per mitjà de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, juntament amb la resta d’institucions que configuren el sistema autonòmic, i amb la necessària presència i implicació de la societat civil, pretén organitzar i coordinar, un any més, un programa d’actes que contribueixin a reafirmar els trets de la identitat comuna, cultural, política i històrica de les Illes Balears, com també els fets diferencials propis de cadascun dels territoris insulars que la constitueixen.

Mitjançant la subscripció dels convenis de col•laboració corresponents, les institucions insulars podran impulsar el disseny, l’execució i la coordinació d’un programa d’activitats a cadascuna de les illes, que permetrà una coordinació més adequada del programa general de la celebració a tots els territoris de l’arxipèlag, i farà possible la participació i la implicació dels municipis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.