Ciutadella ha donat suport a la investidura de Pilar Benejam com a Doctora Honoris Causa

La catedràtica emèrita de Ciutadella, Pilar Benejam Arguimbau, ha comptat amb l’acompanyament del regidor d’Educació de Ciutadella, Andreu Bosch, en la cerimònia d’investidura com a Doctora Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), celebrada el passat dia 29 de novembre.

Amb la presència personal d’un membre de la corporació municipal, es reforçava el document d’adhesió que, en nom de tot el Plenari, l’alcaldessa Joana Gomila havia remès a la rectora, María José Figueras.

Com a mestra i professora, Pilar Benejam, que també és filla il·lustre de la seva ciutat natal d’ençà del 16 de gener d’enguany, ha vist reconeguda la seva ingent obra en el camp de la didàctica de les ciències socials; i com a divulgadora dels nous corrents de la geografia. En el camp de la investigació, els anys universitaris es van centrar en l’anàlisi de la docència.

En el discurs d’investidura, va reflexionar sobre què és ser un bon mestre i, finalment, sobre quin paper té la universitat per formar-lo.

Pilar Benejam és la setena dona distingida com a Honoris Causa per la Universitat tarragonina, que ara com ara compta amb 38 doctors homes.

La rectora de la URV, Maria José Figueras, pel seu costat, va voler destacar «la visió de futur, la mirada crítica i analítica» i «el compromís amb l’educació amb valors de Pilar Benejam». A més, va ressaltar la dignificació amb què la «mestra de mestres» havia portat a terme el seva biografia intel·lectual, just en uns moments històrics prou difícils, com han estat el de la segona meitat del franquisme i el pas a la democràcia constitucional. I fins tot ara mateix, quan hom observa un «cert desànim generalitzat i intencional», i en el qual «la feina dels mestres s’ha posa’t en qüestió i és mirada amb lupa».

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *