Defensen a la Cimera del Clima l’aposta de Balears per un turisme sostenible

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha defensat  a Madrid l’aposta del Govern de les Illes Balears per aconseguir un turisme més sostenible i respectuós amb el medi ambient. En el marc de la Cimera del Clima (COP25), Negueruela ha participat en un panell de debat en el qual, sota el títol “Cap a un model de turisme sostenible”, ha desgranat totes les iniciatives impulsades per les Illes en els últims anys a favor del medi ambient i la sostenibilitat.

El conseller ha destacat el compromís del Govern amb aquestes qüestions en tot aquest temps, amb iniciatives pioneres com la llei de canvi climàtic, la limitació de vehicles a Formentera o l’impuls d’accions encaminades a la circularitat i la sostenibilitat en el sector turístic.

Davant la directora general de Turisme de Navarra, Maitena Ezkutari, el president de Paradores, Óscar López, el president de Segittur, Enrique Martínez, i el subdirector general de Desenvolupament i Sostenibilitat, Ignacio Angulo, Negueruela ha recordat que el “major actiu de Balears és el nostre patrimoni natural”, per la qual cosa es fa necessari “aconseguir mecanismes de sostenibilitat perquè l’activitat turística pugui tenir un llarg recorregut”.

Negueruela ha destacat la importància de treballar de manera conjunta amb el sector privat per a abordar aquestes qüestions i ha recordat que totes aquestes mesures “han estat molt apreciades pel sector turístic de les Illes”. “El turista percep que apostem per la sostenibilitat”, ha declarat durant la seva intervenció poc abans d’afegir que “Balears és un referent en aquest àmbit”.

En aquesta línia, el conseller ha lloat davant més de 150 assistents la posada en marxa d’aquestes pràctiques “necessàries”, i ha recordat que gràcies a la posada en marxa de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS), es tenen “recursos per a executar polítiques mediambientals”. “La mar Mediterrània ha d’estar neta i les administracions públiques hem d’involucrar-nos per a aconseguir que així sigui, el nostre territori està molt conscienciat per a aconseguir la sostenibilitat”, ha apuntat.

El conseller ha reconegut també durant la seva intervenció la labor del sector hoteler en aquest àmbit, conscient de què es tracta de qüestions cada vegada més demandades pels propis clients, sobretot en alguns mercats determinats.

Finalment, Negueruela ha recordat que “la sostenibilitat mediambiental ha d’anar lligada a la sostenibilitat social”, màximament en una comunitat on la principal activitat econòmica és el turisme. “La gent ha de poder viure bé”, ha manifestat.

Poc abans del començament del panell de debat, la Secretària d’Estat de Turisme, Bel Oliver, ha enaltit les polítiques mediambientals impulsades en els últims temps a Balears, així com “les mesures de sostenibilitat aplicades al turisme”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.