Podemos demana una transició ecològica justa on els recursos bàsics no se’ls reparteixin entre uns pocs Mae de la Concha, secretària general de Podemos Illes Balears i consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, assisteix a la COP25 de Madrid

La secretària general de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha,va assistir a la COP25 de Madrid i a una reunió i un acte del partit a nivell estatal per tractar el full de ruta contra el canvi climàtic, així com a la manifestació posterior per l’emergència climàtica. Uns actes dels quals ha participat juntament amb les diputades al Congrés per les Illes Antònia Jover i Lucía Muñoz, entre molts altres membres del partit procedents de tots els territoris.

De la Concha ha assistit a les conferències de la cimera internacional centrades en la gestió dels riscos davant la situació climàtica actual i sobre l’aprofitament de l’aigua, tema sobre el qual s’ha mostrat especialment interessada. En aquest sentit, ha assegurat que “la transició ecològica en què estem ha de ser justa, sense deixar ningú enrera, assegurant drets humans que encara no ho estan com és l’accés universal a l’aigua”. Ha afegit també que “els recursos bàsics com l’aigua, l’energia o l’alimentació han de democratitzar-se, per tal que no se’ls acabin repartint entre uns pocs”.

En clau balear, i també sobre l’aigua, ha assegurat que “és un dels grans reptes de les Illes i necessita de la col·laboració entre totes les institucions”. La secretària general de la formació morada i consellera ha dit que “s’ha d’assegurar que no hi hagi cap casa als municipis de les Illes sense aigua potable” i que perquè això sigui possible, “l’Estat i Europa s’han d’implicar més en les ajudes a sistemes de regeneració com depuradores o dessaladores”.

A la reunió del partit a nivell estatal, a la qual assistia com a representant de Balears i com a membre de l’àrea de Món Rural i Medi Ambient, De la Conchaha posat d’exemple les polítiques que s’estan desenvolupant a les Illes: “Balears som pioners a Espanya per lleis com les de Canvi Climàtic o de Residus, i tenim un sector primari molt més sostenible que la mitjana i que està fent les coses molt bé”. No obstant, també ha volgut recordar que “som illes i un territori fràgil, i necessitem més ajudes per compensar aquests costs”, fent referència a la necessitat d’un millor sistema de finançament per a Balears.

Per últim, s’ha mostrat molt optimista amb el fet que es conformi un govern de coalició entre Unidas Podemos i PSOE, ja que, segons ha dit, “facilitaria molt els contactes per arribar a aconseguir la part que ens resta del REB o el Règim Especial Agrari per a Balears, entre d’altres mesures molt necessàries per a les Illes”. De la Concha ha assegurat que, per avançar en la lluita contra el canvi climàtic, “són imprescindibles aquests recursos, ja que permetrien invertir més en la modernització del camp o en diversificar el model productiu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *