El Consell Insular obre el període de presentació de propostes pels reconeixements dels esportistes destacats de 2019

El Consell Insular de Menorca ha obert el període de presentació de propostes per reconèixer dels mèrits esportius als menorquins més destacats de 2019. L’objectiu d’aquestes distincions és valorar la constància, sacrifici i valors dels esportistes que treballen dia a dia per aconseguir ser millors esportistes i també millors persones, una qualitat que el Consell vol destacar com a exemple per la resta de la societat menorquina.

El Consell atorgarà distincions en tres categories diferents:

  1. Reconeixement a esportistes i entitats esportives destacades en l’esport per a l’edat escolar. Com a entitat responsable de l’Esport en Edat Escolar, el Consell es vol fer ressò de la feina diària dels esportistes més joves. Els requisits per aconseguir el reconeixement en aquesta categoria inclouen el fet d’haver participat o haver obtingut una medalla en les fases balears de l’Esport per a l’Edat Escolar de 2019. I no haver estat sancionat pel comitè de competició.
  2. Reconeixement als esportistes menorquins i a les entitats menorquines destacats en l’esport d’elit. Aquesta categoria vol reconèixer els mèrits dels esportistes que hagin destacat pels seus resultats. Per tant, les sol·licituds que es presentin han d’haver assolit, com a mínim, pòdium en campionat nacional. I participació i pòdium en campionats internacionals durant el 2019. Els resultats que es valoraran han de ser de la màxima categoria de l’esport corresponent (juvenil, júnior, absolut i veterans) i ser oficials o ser organitzats o avalats per organismes nacionals o internacionals, que tenguin reconeixement oficial del Comitè Olímpic Internacional, el Comitè Paralímpic Internacional o el CSD.
  3. Reconeixements als esportistes i a les entitats esportives de Menorca que hagin destacat per la seva trajectòria, la seva funció social, la divulgació científica. I a les entitats esportives de Menorca que hagin fomentat el treball en valors de l’esport per a l’edat escolar.

Tipus de reconeixements

El Consell Insular distingirà als esportistes destacats 2019 a través de:

  • Diploma esportista tècnic d’esport en edat escolar.
  • Insígnia escolar, a la qual opten tots aquells que han aconseguit medalla en les Fases Balears de 2019.
  • Insígnia de bronze, reservada als esportistes que hagin quedat en segon o tercer lloc de competicions nacionals o hagi participat en campionats d’Europa.
  • Insígnia de plata, que s’atorgarà als guardonats amb el primer lloc en campionats d’Espanya, segon i tercer lloc dels campionats d’Europa, el primer lloc de Copa d’Europa; medalla en Copa del Món, participació en campionat del món o medalla als Island Games.
  • Insígnia d’or, que es reserva a qui hagi fet campió d’Europa, primer, segon o tercer lloc al Campionat del Món; o hagi participat o fet medalla als Jocs Olímpics i Paralímpics.
  • Insígnia de coure, que s’atorga a qualsevol entitat esportiva que hagi desenvolupat una tasca o gestió rellevant, independentment d’altres mèrits aconseguits.

El període per presentar les propostes acaba el pròxim 12 de gener de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.