Actes 8 Març

Agustina Vilaret visita l’Institut Oceanogràfic La secretària autonòmica ha volgut conèixer les instal·lacions i els projectes de l'IEO

La secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha visitat la seu de l’IEO (Institut Espanyol d’Oceanografia), situat al port de Palma. Ho ha fet acompanyada del director general de Política Universitària i Recerca, Pep Lluís Pons. Ambdós s’han trobat amb Antoni Quetglas, director de l’IEO, qui els ha explicat el funcionament del centre i els ha mostrat les instal·lacions. Més tard, han visitat el vaixell d’investigació Francisco de P. Navarro, que actualment se sotmet a tasques de reparació. També han conegut l’emplaçament on se situarà el futur Pol Marí, al Moll Vell.

Vilaret ha posat en valor la tasca de recerca que fa l’IEO, especialment en l’àmbit de la pesqueria. “Tenim una situació privilegiada, enmig del Mediterrani” ha assenyalat la secretària autonòmica que ha afegit que “el coneixement de la mar a través de la recerca és clau per a la nostra sostenibilitat i el canvi de model social i econòmic”. Per la seva banda, Pons ha explicat que l’institut oceanogràfic s’ha pogut beneficiar d’ajudes de la direcció general gràcies a les quals s’han pogut afegir personal FPI (Formació de Personal Investigador) i postdocs. Així mateix, el director general ha recordat que s’està contribuint  al desenvolupament del Pol Marí, on hi haurà el SOCIB i l’IEO que serà “un actor clau per al seu funcionament”. Està previst que l’oceanogràfic disposi d’un edifici al Moll Vell el 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.