Educació i Presidència convoquen el programa pilot MAP teatre La finalitat és fomentar i posar en valor projectes artístics als centres educatius

IES M. Àngels Cardona

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca acaben de publicar la primera convocatòria per participar del  programa pilot d’innovació educativa “MAP teatre” (Motiva’t, acciona’t i projecta’t des del teatre) pel curs 2019-2020.

Adreçat als els centres d’educació secundària obligatòria sostinguts amb fons públics i dependents de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, concretament als alumnes de 3er i 4rt de secundària i batxillerat; aquest programa vol promoure l’adquisició dels elements bàsics de l’aspecte artístic de la cultura, i especialment, la transversalitat inherent en les arts escèniques per apropar l’alumnat al món de la cultura i de l’art.

Entre les finalitats del programa pilot MAP teatre es troba potenciar i aprofitar eines que ens ofereixen les arts escèniques per millorar les capacitats i les competències bàsiques de l’alumnat, especialment les competències de comunicació lingüística, aprendre a aprendre, sentit i esperit emprenedor, consciència i expressions culturals i competències socials i cíviques. A més de generar situacions per desenvolupar la capacitat de l’alumnat de confiar en les seves aptituds i coneixements i, creativitat. I motivar l’alumnat per participar en diferents propostes i, a la vegada, reforçar l’autoestima, la seguretat en si mateixos, la responsabilitat, la iniciativa, l’autonomia, l’empatia i les relacions interpersonals, la qual cosa contribueix al rebuig de la violència, dels prejudicis i dels estereotips; entre d’altres.

Motiva’t, acciona’t i projecta’t des del teatre

El programa consta de tres parts: Motiva’t, Acciona’t i Projecta’t. Aquesta estructura permet desenvolupar progressivament les distintes capacitats dels alumnes amb propostes concretes.

Primer se’ls convida a participar del programa, per desprès començar a treballar els elements bàsics del fet teatral com a base per elaborar un curtmetratge. Finalment hauran de presentar els seus curtmetratges en una diada organitzada per la Delegació de la Presidència per a la Cultura dirigida a tots els membres de la comunitat educativa dels deu centres educatius participants prevista pel proper mes de maig de 2020.

El termini d’inscripció per aquest curs 2019-20 es va obrir el passat 2 de desembre i  romandrà obert fins el proper 13 de desembre.

Cal destacar que MAP Teatre és una iniciativa que parteix de la Delegació de Presidència per a la Cultura i s’emmarca dins del paper transversal que exerceix la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat en les seves polítiques culturals compartides amb altres conselleries, en aquest cas amb Educació.

Es tracta d’un projecte pilot amb el qual la Delegació de Presidència per a la Cultura defensa el paper fonamental de les arts escèniques en el desenvolupament personal i educatiu dels alumnes.

A la vegada aquesta iniciativa s’emmarca també en les línies d’actuació de la proposta d’actuacions per als curs 2019-2020 del Servei d’Innovació Educativa, que opten per donar suport als centres d’educació secundària obligatòria que volen incloure en el seu itinerari de feina metodologies i recursos per a la millora del procés d’ensenyança i aprenentatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *