La COP25 presenta la Llei balear de residus com a exemple per al compliment de l’Acord de París La conselleria de Medi Ambient i Territori participa en la primera assemblea de l'òrgan que vetlarà pel compliment dels objectius contra el canvi climàtic

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Educació Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, han explicat el contingut de la Llei de residus i sòls contaminats en la primera assemblea de la comunitat #PORELCLIMA, la plataforma multiactor que es proposa implementar amb ambició els acords de París a l’estat espanyol.

La plataforma s’ha presentat, aquest dimarts, a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic – COP25 que se celebra a Madrid. Mir i Sansó hi han participat convidats per la Fundació Rezero i la Fundació Ecología y Desarrollo (ECODES), un dels impulsors d’aquesta iniciativa.

El conseller Mir s’ha mostrat molt satisfet per poder haver participat en l’acte. “Quan vam presentar l’avantprojecte de Llei, molts ens van acusar d’agosarats i van advertir que Europa no ho permetria. Avui, la Llei de residus està en línia amb la nova directiva de plàstics d’un sol ús europea i permet que les Illes Balears sigui referent a la COP25”, ha afirmat.

Per la seva banda, Sansó ha assegurat que “la prevenció i la reutilització, que són les principals apostes d’aquesta Llei, són les eines més efectives per lluitar contra el canvi climàtic pel que fa a la producció”. La directora general de Rezero, Rosa García, ha afegit que “si la COP25 és una crida a l’acció, estem felices d’acompanyar al govern balear avui, ja que considerem que la Llei de residus i sòls contaminats de les Illes Balears és un gran exercici de responsabilitat amb el territori i les generacions futures per part de tots els actors que hi han participat: entitats ecologistes, empresarials, consells insulars, el Govern i els grups parlamentaris. I alhora, és també un full de ruta cap a la transformació del model productiu i de consum. Un pla d’acció decidit, esperançador i inspirador per avançar cap a la societat residu zero a les illes i a tots els territoris”.

Mir ha aprofitat la seva assistència a la COP25 per mantenir diverses trobades i reunions. Així, abans de la xerrada s’ha reunit amb la vicepresidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, i la directora de la Reserva de la Biosfera, Irene Estaun. Posteriorment, ho ha fet amb l’empresari Christer Söderberg qui, també aquest dimarts, ha presentat, en el fòrum d’acció sectorial i innovació de la COP25, el projecte de compostatge Circle Carbon, SL, que va rebre una subvenció de la Direcció General de Residus en el marc de les ajudes, amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) a l’economia social i circular.

Mir té previst trobar-se durant l’horabaixa amb el director general de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE), Joan Groizard i el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental del govern valencià, Joan Piqué. Finalment, assistirà al Plenari de Nacions Unides sobre Energia amb el qual es tanca la jornada d’aquest dimarts de la COP25. Mir té previst tornar a intervenir-hi aquest divendres que ve en un acte sobre la transició energètica a les Illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.