Jover i Muñoz demanen al Govern en funcions per la torre de control de l’aeroport de Menorca es diputades també han demanat pel servei d'infermeria de l'aeroport de l'illa menorquina i per la recompra d'AENA

Antònia Jover i Lucía Muñoz, diputades d’Unidas Podemos al Congrés dels diputats, han registrat a la cambra baixa una bateria de preguntes relacionades amb l’operativitat de la torre de control de l’aeroport de Menorca, que és una de les més antigues de tot l’Estat i pateix seriosos problemes estructurals.

En aquest sentit, les diputades han demanat al Govern en funcions per quin motiu no es construeix la torre ja aprovada i pressupostada així com per quin motiu AENA o ENAIRE incompleixen l’article 64 de l’Estatut dels treballadors, al no entregar la informació sol·licitada pels sindicats.

Les diputades expliquen que la tecnologia utilitzada a la torre de control, es va començar a utilitzar a Suècia l’any 2009 i també a ciutats com a Londres, que tenen capacitat per assumir els problemes tècnics que es puguin detectar, al tenir altres aeroports. Jover i Muñoz destaquen que “Menorca no és un projecte pilot, sinó que és un projecte definit i no hi ha plan B. No se saben els obstacles amb què es poden trobar el nou sistema i no hi ha previst res en cas de fallida”.

Per això, les diputades qüestionen si es pot garantir que el nou sistema no està exposat a ser hackejat i si es coneixen els motius pels quals s’ha optat per aquest sistema de control i no un altre.

D’altra banda, veient els beneficis obtingut per AENA (de 2.656,6 milions d’euros el 2018), les diputades demanen si el Govern s’ha replantejat la recompra de la companyia, sent aquest sector un sector estratègic i de vital importància per a la nostra economia.

Així mateix, les diputades també han registrat unes preguntes relaciondesamb el serve d’infermeria dels aeroports i concretament el de Menorca. En aquest sentit, han demanat si el Govern en funcions considera que una empresa pública hauria de tenir com a primer objectiu la seguretat de les persones abans que la rentabilitat econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.