MxMe manté una esmena perquè s’elimini el complement de 22.000 euros als alts càrrecs de fora de les Illes


Més per Menorca manté, per al seu debat al Ple, una esmena als Pressuposts de 2020 perquè s’elimini el complement de 22.000 euros per als alts càrrecs del Govern que vénen de fora de les Illes.

MxMe considera que hi ha persones vàlides a les Illes Balears per ocupar aquests càrrecs però que si el Govern, així i tot, vol designar algú d’una altra comunitat autònoma, no han de percebre aquest complement.

Té sentit que rebin una compensació els menorquins, eivissencs o formenterers, ja que no se’ls pot obligar a haver de canviar de residència per fer feina a la seva pròpia administració autonòmica i perquè és una fórmula per compensar l’estructura de l’arxipèlag que, per defecte, conduiria a què tots els càrrecs del Govern fossin mallorquins.

L’esmena a l’article 16 es debatrà durant el primer debat de Pressupostos del pròxim dia 17 a les 9h del matí, després que no hagi estat incorporada al dictamen perquè només ha obtingut els vots a favor de Més per Menorca i Més per Mallorca.

___

L’article 16 original diu:

Article 16
Indemnitzacions per raó del servei dels membres del Govern de les Illes Balears, dels alts càrrecs i del personal eventual

1. El règim d’indemnitzacions per les despeses de desplaçament dels membres del Govern de les Illes Balears, dels alts càrrecs, inclosos els òrgans unipersonals de direcció a què es refereix l’article 21 de la Llei 7/2010 esmentada, i del personal eventual, amb motiu dels seus viatges oficials o per raó del servei, és el següent:
a) Les despeses de desplaçament, transport, manutenció i estada fora del municipi del lloc de treball s’han de rescabalar per la quantia exacta, fins i tot en el cas de desplaçaments extrainsulars.
b) El pagament d’aquestes despeses s’ha de fer amb la justificació prèvia de la despesa corresponent.

2. Els membres del Govern de les Illes Balears, els alts càrrecs, inclosos els òrgans unipersonals de direcció a què es refereix l’article 21 de la Llei 7/2010 esmentada, i el personal eventual que, en el moment del seu nomenament, resideixin a les illes de Menorca, Eivissa o Formentera o fora de les Illes Balears, i mentre mantenguin aquesta residència, tenen dret a percebre una indemnització pel cost de la seva residència temporal a l’illa de Mallorca.

La quantia de la indemnització esmentada és de 22.000 euros i s’ha de percebre en dotze mensualitats.

La residència temporal a l’illa de Mallorca s’ha d’acreditar mitjançant una declaració de la persona interessada, a la qual s’ha d’adjuntar el certificat corresponent d’estar empadronada a les illes de Menorca, Eivissa o Formentera o, si s’escau, fora de les Illes Balears.

En cas que els perceptors de la indemnització que regula aquest apartat traslladin la seva residència definitiva a l’illa de Mallorca, han de comunicar aquesta circumstància a la secretaria general de la conselleria en la qual exerceixen les seves funcions i, en tot cas, perden el dret a percebre la indemnització.

3. Els membres del Govern de les Illes Balears, els alts càrrecs, inclosos els òrgans
unipersonals de direcció a què es refereix l’article 21 de la Llei 7/2010 esmentada, i el personal eventual que siguin residents a les Illes Balears en el moment que siguin nomenats per ocupar un càrrec amb destinació fora de les Illes Balears, i mentre mantenguin la residència a les Illes Balears, tenen dret a percebre una indemnització pel cost de la residència temporal fora de les Illes Balears. La quantia d’aquesta indemnització per a l’any 2020 és de 30.000 euros anuals, i s’ha de percebre en les mateixes condicions que estableix l’apartat anterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.