Artiem Projecte 8/80: Reducció de la seva petjada de CO2 en un 80% en 8 anys

Els més importants grups hotelers espanyols s’han volgut unir a la Cimera Mundial de Clima (COP25) que es realitza a Madrid per presentar algunes de les principals accions que estan desenvolupant per pal·liar l’impacte de l’turisme en el medi ambient: des del Blockchain mediambiental de Meliá Hotels fins Wave of Change de el Grup Iberostar. Però hi ha una proposta que ha destacat per sobre de totes les altres i és el projecte Sostenibilitat Artiem 8/80.

Artiem vol fer tangible el valor de la sostenibilitat mitjançant la contínua implementació de bons hàbits, millora de processos i introducció de tecnologia a la cadena de valor per reduir el 2025 el 80% de la seva petjada de carboni des 2017. Tres són les principals àrees de oportunitat en què es desglossa el projecte Sostenibilitat Artiem 8/80:

Emissions 0: mitjançant l’anàlisi de les diferents tecnologies disponibles per implantació; i millorant els sistemes de monitorització per a un ajust instantani dels consums.
Economia Circular: en els processos operatius.
Cultura Lean: a més d’aconseguir millorar les condicions de treball de les persones s’optimitzarà el consum de subministraments i material reduint la petjada de CO2.

Altres de les mesures fonamentals són la Instal·lació de plaques fotovoltaiques als hotels Artiem Audax i Artiem Carlos; monitorització de subministraments i sistema de control (Scada); i finalment automatització de les preses de lectures i decisions, amb programes per a la regulació de temperatures, encesos de bombes i control de consums.
Dins de la filosofia Sostenibilitat Artiem 8/80 destaca la reducció de combustibles fòssils a través de petites accions com: donar a el client la llibertat de canvi de llençols i tovalloles i l’eliminació de petits envasos per dispensadors reomplibles. Finalment, el que anomenem km 0: l’aposta decidida pels productes de proximitat amb un pilot en Artiem Astúries d’hort a l’hotel.

Unes accions que potencien el treball que porta desenvolupant Artiem des de fa més de dues dècades per mitigar la seva petjada de carboni mitjançant el control de les seves emissions de carboni a l’atmosfera a través de tres línies fonamentalment: Implantació de tecnologies més eficients; sensibilització i formació contínua en les bones pràctiques mediambientals; i treballar amb els stakeholders per reduir la petjada de carboni de la cadena de valor. Gràcies a tot això ja han obtingut una reducció mitjana d’emissions de CO2 en els seus establiments d’un 24,5% en els últims 7 anys, i fins a un 44% de reducció en el cas de l’Hotel Artiem Audax des del 1999.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *