El PP demana agilitzar la regulació per als taxis de 7 places

Segons ha explicat el regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Ciutadella, Joan Benejam, al mandat anterior, el 14 de desembre de 2016, el regidor delegat de mobilitat, el Sr. Oriol Baradad, va fer arribar als diferents grups polítics la proposta del nou reglament del taxi de Ciutadella a fi de poder consensuar el seu redactat. Entre altres novetats contemplava la possibilitat de que els taxis habilitats poguessin tenir un total de 7 places.

La intenció, segons diversos correus electrònics, era consensuar el reglament i deixar- ho preparat per la seva aprovació pel plenari del març de 2017. Però abans, el Consell Insular de Menorca, per la seva banda, havia d’aprovar el seu propi reglament del taxi per a recollir el tema de les 7 places. Finalment aquest tràmit no el va fer el Consell Insular i el reglament de Ciutadella no es va poder tirar endavant.

Durant els mesos d’estiu es posà de manifest la falta de taxis a Ciutadella, cosa que es tradueix amb cues a les parades i amb un servei que no es dona amb l’agilitat que correspon a una alta demanda.

Si una família de 5 membres necessita agafar un taxi, amb la regulació actual han d’agafar 2 vehicles, perquè en un no hi caben. Per tant permetre els taxis de 7 places faria augmentar l’oferta de taxis amb la millora qualitativa del servei.

A més a Ciutadella molts de taxistes ja tenen els cotxes preparats per donar el servei de 7 places, una demanda que ja fa estona que està esperant el col·lectiu de taxistes.

Finalment, tal i com es fa a altres municipis d’Espanya, els taxis amb més capacitat de l’habitual, a partir del quint passatger, es tradueix en el pagament d’un suplement que s’ha de reflectir a les tarifes.

Per tots aquest motius, Benejam explica que el Grup Popular presentaal plenari municipal les següents propostes d’acord:

  1. El Ple de l’Ajuntament de Ciutadella insta al Consell Insular de Menorca a agilitzar i finalitzar els tràmits necessaris per regular els taxis de fins a 7 places, abans de l’inici de la temporada d’estiu de
  2. El Ple de l’Ajuntament de Ciutadella insta al Consell Insular a establir, d’acord amb el col·lectiu dels taxistes, un suplement a les tarifes en cas de que elstaxis siguin ocupats per més de 5 persones
  3. El Ple de l’Ajuntament de Ciutadella insta a l’equip de govern municipal a gestionar i tramitar la modificació del reglament municipal del taxi, a fi de que es pugui aprovar per plenari, i entrar en vigor, abans de l’inici de la temporada turística de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.