Prop de 400 alumnes participaran a l’acte de cloenda de les activitats complementàries a la COP25 El Govern ha organitzat més d’una trentena d’actes a l’arxipèlag que s’han sumat a la presència balear a Madrid durant la cimera. Els actes de demà compten amb la col·laboració del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma

Demà la plaça de Cort de Palma i les seves immediacions seran escenari d’una jornada escolar que tanca la setmana d’activitats complementàries a la XXV Cimera del Clima de les Nacions Unides, la COP25, que té lloc aquests dies a Madrid. Prop de 400 alumnes participaran als contacontes, cercaviles, taules de llibres, visionats de pel·lícules i visites guiades que tendran lloc entre les 10.00 hores i les 18.00 hores. Tot això en una diada educativa que tendrà com a acte central la lectura d’un manifest a càrrec dels estudiants, amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller d’Educació, Martí March, i la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha. El batle de Palma, José Hila, no hi serà present, perquè es troba a Madrid participant als actes de la cimera.

La jornada de demà compta amb la col·laboració del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, i s’emmarca dins les activitats relacionades amb l’emergència climàtica que ha organitzat el Govern, coincidint amb la COP25que té lloc a Madrid. Es tracta d’activitats organitzades per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, a través de la Direcció General de Coordinació, i que compten amb la col·laboració de totes les conselleries que formen el Govern de les Illes Balears. Totes s’hi han implicat a través d’actes propis dels seus àmbits d’actuació, i posen de manifest el compromís de les Illes Balears amb els acords d’aquesta cimera, tant amb l’espai i la participació activa a Madrid com amb les activitats organitzades a l’arxipèlag.

Els accessos a la plaça de Cort es tallaran al trànsit de 10.00 a 14.00 hores, i les activitats tendran lloc a la mateixa plaça i als seus voltants, amb una presència important a Ca n’Oleo, seu de l’Agenda 2030 i de la cultura.

A més de les activitats pròpies organitzades a l’arxipèlag, les Illes Balears també tenen presència a Madrid durant la Cimera. Demà, el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, intervendrà en el debat sobre coordinació de les polítiques de transició ecològica a les administracions públiques, i participarà, juntament amb el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir,  a un debat sobre els reptes de les illes turístiques davant del canvi climàtic. Mir assistirà a la cerimònia de clausura de la COP25, que comptarà també amb la presència de la Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.