Les lleis d’addiccions i de consum seran una prioritat de Salut en 2020 La Conselleria de Salut i Consum ha fet balanç dels objectius assolits durant 2019 i ha presentat els projectes principals de 2020

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va presidir ahir la 18a sessió ordinària del Consell de Salut de les Illes Balears, principal òrgan de participació ciutadana en el sistema sanitari d’aquesta comunitat, integrat per més de 30 representants de l’Administració, col·legis professionals, sindicats i associacions de pacients. En el transcurs de la reunió, Gómez va destacar que l’impuls a les lleis de consum i d’addiccions serà una prioritat.

La consellera ha fet balanç dels objectius assolits durant 2019 i ha recordat, entre d’altres, l’aprovació dels decrets de carrera investigadora, de formació sanitària especialitzada i de promoció de la dieta mediterrània en els centres educatius i sanitaris.

També ha destacat fites com la creació del Comitè d’Ètica Assistencial, l’elaboració de l’Estratègia Social de Promoció de la Salut o les mesures que s’han posat en marxa per aconseguir una coordinació millor del cribratge del càncer de mama.

En el camp assistencial, ha remarcat la feina feta dins l’àmbit de la cronicitat, la millora de prestacions i la renovació d’infraestructures sanitàries. Igualment, la consellera s’ha referit als avanços que s’han fet en les condicions de feina dels professionals de la salut.

D’altra banda, s’han presentat els projectes principals prevists per la Conselleria de Salut i Consum i les línies de treball que marcaran l’activitat en 2020. Així, Gómez ha destacat l’impuls a la nova llei de protecció de les persones consumidores i usuàries i a la nova llei d’addiccions, per tal que es puguin aprovar l’any 2021.

Dins l’àmbit assistencial, Gómez ha indicat que l’any que ve es continuarà fent feina en les línies estratègiques que ja es varen establir la legislatura passada, donant prioritat a l’atenció a les persones amb malalties cròniques i a salut mental.

Tot això suposarà continuar invertint en professionals i recursos. En aquest sentit, ha destacat les inversions que es faran en diversos centres de salut i altres infraestructures com l’Hospital Psiquiàtric, l’Hospital de Manacor, l’antic Son Dureta, o el Verge del Toro a Menorca.

La consellera ha recordat que, per dur a terme els objectius, Salut disposarà de 1.726 milions d’euros.

Finalment, durant la reunió s’han recollit les aportacions dels representants de les entitats participants.

La consellera Patricia Gómez ha destacat el valor d’aquest òrgan de participació, en el qual es recullen les demandes i els suggeriments de les entitats ciutadanes i en el qual l’equip de govern ret comptes de la seva activitat.

En el Consell de Salut de les Illes Balears estan representats els quatre consells insulars, la FELIB i l’Ajuntament de Palma; els sindicats UGT i CCOO; la CAEB; 13 col·legis professionals (Metges, Infermeria, Psicòlegs, Veterinaris, Farmacèutics, Dietistes-Nutricionistes, Odontòlegs, Podòlegs, Terapeutes Ocupacionals, Logopedes, Fisioterapeutes, Òptics-Optometristes i Protètics Dentals); l’Acadèmia Mèdica Balear; el Consell de Consum; les entitats FEAPS, UNAC i Plataforma d’Organitzacions de Pacients, i tots els representants de la Conselleria de Salut i Consum.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *