El Grup Popular denuncia que la gestió del Consell de Menorca té sota mínims la dotació de bombers

El diputat menorquí Lluís Camps denuncia la precarietat i la insuficiència en què es troba la dotació humana de parc insular de bombers.
Segons la seva opinió un despropòsit darrere l’altre està portant les circumstàncies fins a un punt de risc innecessari per a uns serveis la comesa és donar resposta àgil i eficient a situacions crítiques (focs i intervenció en accidents, entre els principals).

La situació de parc de bombers ha empitjorat des que fa un mes es jubilessin 5 efectius i també pel fet que queden diverses places sense cobrir.

Fins a arribar a aquest punt cal recordar que el govern d’esquerres de el Consell de Menorca, i particularment l’àrea de Personal, no ha arribat a reivindicar amb efectivitat que el Govern balear exerceixi la seva competència i responsabilitat en aquesta matèria.

El Consell ha estat assumint tasques impròpies a l’organitzar alguns cursos de formació per als bombers, que hauria d’haver convocat l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), tal com consta en els seus estatuts fundacionals. La institució ha tingut també d’assumir en els últims anys la despesa ocasionada per unes funcions que no li corresponen.

Així mateix, el Consell ha hagut de fer-se càrrec de la convocatòria d’un concurs oposició per ampliar la plantilla i cobrir les vacants. El resultat és, igualment insatisfactori, perquè, una vegada conclòs el procés de selecció, aflora la descoordinació interinstitucional: la nova promoció de bombers no podrà realitzar el curs de formació a Palma íntegrament. Aquesta acció, professionalitzant i imprescindible, haurà de desplegar-entre dues seus, amb el consegüent retard en l’efectiva incorporació a el servei.

La nova promoció de 12 bombers, començarà en el millor dels casos el curs de formació a partir de gener de 2020 i haurà d’anar a Palma per certes matèries i a Catalunya per a altres. A la pràctica, no serà fins a principis d’estiu quan s’incorporin a la plantilla que en aquests moments ha perdut efectius veterans.

El diputat Lluís Camps denúncia i culpabilitza tant a el Consell de Menorca en la persona de la consellera Cristina Gómez, com a Govern balear, a través de la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, per no haver sabut gestionar la necessitat de recursos humans en matèria tan sensible com són les emergències.

De fet, la consellera Gómez va portar una proposta a ple de Consell de el passat mes de novembre (11-11-2019) i va obtenir la unanimitat i suport de les forces polítiques per a una demanda que arriba tard:

– S’hi insta la Conselleria d’Administracions Públiques a “fer la formació i habilitació per a la nova promoció de bombers interins de el Consell Insular de Menorca”.

Un segon punt d’acord apunta “instar de forma subsidiària a la Conselleria perquè en el cas extrem de no impartir la formació que li correspon a el menys a fer-se càrrec de les despeses per capacitar el personal de nou ingrés a el cos de bombers”.

El diputat Lluís Camps ha insistit en aquest assumpte que ara esclata, després que s’hagi conegut la doble seu per a la formació de les noves incorporacions a la plantilla.

Les jubilacions no són baixes accidentals que un no pugui preveure, apunta, sinó que s’anuncien i es veuen venir amb temps, ia més figuren a l’informe de necessitats que cada any emet el màxim responsable de l’servei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.