Armengol inaugura la jornada ‘Com desplastificar l’alimentació’, que marca el punt de partida per a la col·laboració de tots els sectors en la reducció dels envasos Ha destacat que les Illes Balears «poden i han de liderar la lluita contra els plàstics a la Mediterrània»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha inaugurat la primera jornada sobre com desplastificar l’alimentació, que ha organitzat la Conselleria de Medi Ambient per treballar de manera conjunta en la reducció de residus i en consonància per a l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible 2030. Ha estat acompanyada del rector de la UIB, Llorenç Huguet, i de la directora de Rezero, Rosa García.

La trobada, que ha tingut lloc a la UIB, sorgeix arran dels resultats de l’estudi pioner ‘Salut de plàstic’, de l’organització Rezero. Aquest projecte va ser seleccionat en la convocatòria d’ajudes d’educació ambiental de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental. Les conclusions ratifiquen la necessitat de desplegar la Llei de residus i sòls contaminants per reduir i prevenir l’ús de plàstics en benefici no només del medi ambient sinó de la salut ciutadana.

Armengol ha destacat la necessitat de formular noves passes cap a unes Illes més sostenibles i accelerar en les polítiques que ja s’han posat en marxa des del Govern i a través del diàleg social. «Estic convençuda que aquestes Illes poden i han de liderar la lluita contra els plàstics a la mar Mediterrània», ha subratllat la presidenta, recalcant la necessitat de cooperació amb la resta de les regions perquè «tothom avanci cap a la desplastificació».

En aquestes jornades hi han participat representants de l’Administració pública, del sector productiu i de distribució, així com entitats socials. El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha incidit en la necessitat de treballar de manera conjunta, ja que “la responsabilitat en la prevenció i reducció del plàstic és compartida.

L’acte, emmarcat dins l’agenda balear de la COP25, ha comptat amb la presència d’experts com Jane Munke, de Food Packaging Forum, que ha explicat com els ingredients que s’empren per fer envasos de plàstic es transfereixen als aliments i, en conseqüència, al cos. També hi ha participat el doctor de la Universitat de Granada, Nicolás Olea, per exposar com les substàncies químiques presents en els plàstics afecten el sistema hormonal.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *