Actes 8 Març

MxMe signa un acord amb el Govern perquè es millorin les condicions dels treballadors de les contractes d’IB3


Més per Menorca ha signat aquest dimarts al Parlament un acord amb el Govern pel qual l’Executiu es compromet a millorar les condicions de feina dels treballadors de les contractes d’IB3. A canvi, els menorquinistes han retirat l’esmena que havien presentat al respecte als pressupostos per a 2020. El pacte també l’ha suscrit El Pi, que també havia presentat propostes en el mateix sentit.

MxMe va presentar una esmena als Pressupostos perquè els salaris del personal de les contractes d’IB3 és molt precari i està molt per davall del que cobra el personal propi de l’Ens. A més, la fórmula de l’externalització, a banda de molts altres inconvenients, dificulta molt que els treballadors puguin defensar els seus drets mitjançant la negociació col·lectiva. Per això, MxMe proposava de transferir 2,4M€ per millorar les condicions salarials d’aquests treballadors. Aquesta quantitat és el que costaria l’equiparació salarial amb el personal propi d’IB3.

Però, finalment, i després d’una intensa negociació, s’ha arribat a un acord que consisteix en el compromís del Govern d’incrementar la transferència a IB3 en 2 milions d’euros durant el primer trimestre del 2020. Aquest augment ha de servir per finançar les millores salarials que els treballadors aconsegueixin mitjançant la negociació col·lectiva amb les empreses contractistes.

A més, el Govern es compromet a introduir com a criteri d’adjudicació dels contractes d’IB3 amb les diverses productores la millora de les condicions salarials del personal. És a dir, les empreses que presentin millors taules salarials rebran major puntuació a l’hora de l’adjudicació.

Durant la negociació, MxMe ha estat en contacte amb el Comitè d’Empresa de Liquid Media, el prinicipal contractista d’IB3, però les millores s’extendran a totes les empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.