El calendari de 2020 del Consell Insular està dedicat al medi marí de la Reserva de Biosfera de Menorca Com cada any, es podrà recollir a les seus del Consell i als ajuntaments de forma gratuïta

Un any més el Consell Insular posa a disposició de la ciutadania el nou calendari de paret editat pel 2020, que aquest any estarà dedicat al medi marí de la reserva de biosfera després de la seva recent ampliació a la mar. Aquesta vegada el calendari ha estat impulsat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, i recull 12 fotografies per il·lustrar el patrimoni marí de l’illa acompanyant les imatges de breus textos explicatius d’alguns dels valors més destacats de l’illa.

La portada l’ocupa la imatge de la baldritja balear (Puffinus mauretanicus), au endèmica de les Balears que cria al litoral de Menorca i és una de les més amenaçades del món. Altres temes inclosos han estat la biodiversitat del fons marí, la rellevància de les algues per a la seva conservació i equilibri, o la importància històrica de la mar en la comunicació entre cultures o per a l’alimentació. També s’ha volgut reservar una fotografia per tractar la problemàtica de la contaminació dels microplàstics a la mar i convidar a abordar de forma urgent i conjunta la situació.

Les fotografies han estat realitzades pels fotògrafs Biel Puig, Juanjo Pons, Kike Ballesteros, Damià Coll, el GOB Menorca, Manuel Elices i David Arquimbau. Roland Bach, Sebastià Torrents,

L’ampliació de la Reserva de Biosfera de Menorca a la mar es va oficialitzar el 19 de juny de 2019, quan el Consell Internacional de Coordinació del Programa sobre l’Home i la Biosfera de la UNESCO (MAB-CIC) va aprovar de forma definitiva aquesta ampliació. La Reserva de Biosfera de Menorca va passar així de tenir 71.191 ha a 514.485 ha totals de territori reconegut, sent la reserva de la biosfera marina més gran de la Mediterrània. Amb la nova delimitació, la reserva compta ara amb una nova zonificació del territori, amb zones nucli, d’amortiment i transició tant en la seva part marina com a la terrestre.

El Consell Insular ja ha posat a disposició els calendaris de forma gratuïta a les dues seus insulars a Maó i Ciutadella, així com en els ajuntaments de cada municipi de l’illa.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.