El Govern i l’AEMET creen un grup tècnic per proposar millores en la gestió d’emergències causades per fenòmens atmosfèrics El Ple de la Comissió d’Emergències i Protecció de les Illes Balears s’ha reunit aquesta setmana amb representants dels organismes implicats a nivell estatal, autonòmic i insular

El Ple de la Comissió d’Emergències i Protecció de les Illes Balears ha acordat  la creació d’un grup tècnic de feina amb representants del Govern de les Illes Balears, del Govern central i de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que estudiarà i proposarà possibles millores en la gestió coordinada de situacions d’emergències causades per fenòmens meteorològics adversos.

Entre les principals funcions encomanades a aquest grup de feina, destaca l’estudi d’una nova zonificació d’avisos de fenòmens meteorològics adversos, així com la valoració dels fenòmens objecte d’avís, l’anàlisi i proposta de millores de comunicació entre l’AEMET i la Direcció General d’Emergències i Interior.

També figura, entre les tasques d’aquest equip, la valoració del desplaçament meteorològic predictor a instal·lacions del SEIB-112, l’estudi de les necessitats de millora de coordinació amb tercers organismes i les necessitats de millora en la difusió i divulgació d’alertes meteorològiques.

El nou equip de feina interinstitucional reunirà, amb una periodicitat mínima semestral, representants tècnics de l’AEMET (3), de la Direcció General d’Emergències i Interior (3), de la Direcció General de Recursos Hídrics (1) i de la Delegació del Govern central a les Illes Balears (1).

La reunió d’aquesta Comissió d’Emergències i Protecció de les Illes Balears ha estat presidida per la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, i ha comptat amb la participació del director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, el director general de Política Industrial, Antoni Morro, la cap de la Unitat de Protecció Civil de la Delegació de Govern a les Illes Balears, Susana Drake, el director gerent de l’IBANAT, Joan Ramon Villalonga, i representants de Guàrdia Civil, Policia Nacional i consells insulars.

D’altra banda, el Ple de la Comissió ha donat el seu vistiplau al catàleg d’elements vulnerables per a la protecció civil que s’ha elaborat des de la Direcció General d’Emergències i Interior, i que està adreçada a tots els organismes que han de considerar una cartografia de riscs en els seus plans d’emergència, com ara el Pla Estatal General, els plans territorial d’àmbit autonòmic i local, els plans especials i els plans d’autoprotecció.

En aquest sentit, la consellera Isabel Castro considerat «fonamental efectuar una coordinació de continguts que permetin assolir objectius de manera coherent i harmònica, en un entorn en el qual la complexitat administrativa es manifesta amb la intervenció de múltiples actors que intervenen a les diferents fases dels processos de planificació d’emergències».

«Hem treballat en aquesta proposta d’elements considerats vulnerables que s’ha d’entendre com un llistat de mínims destinat bàsicament als Plans Especials i a aquells documents relacionats amb diferents àmbits de l’emergència que es puguin desenvolupar per part d’altres administracions», ha afegit el director general Jaume Barceló.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.