La Conselleria d’Afers Socials i Esports anima entitats públiques i privades a accedir als 300.000 euros que ofereix el Cos Europeu de Solidaritat a les Illes Balears per finançar projectes de joventut

La directora general d’Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, Marta Carrió, ha animat  entitats públiques i privades de les Illes Balears a accedir als prop de 300.000 euros en ajuts que el Cos Europeu de Solidaritat (CES) reserva a les Balears el 2020 per finançar projectes que permetin a joves illencs dur a terme activitats de voluntariat o ocupacionals dins o fora d’Europa.

La responsable de l’àrea de joventut del Govern ha fet aquesta crida en la inauguració de la jornada “Cos Europeu de Solidaritat: oportunitats de finançament 2020”, organitzada pel Centre Balears Europa – Europe Direct Illes Balears per donar a conèixer a personal tècnic d’administracions, serveis d’orientació i entitats de la comunitat autònoma les oportunitats de finançament que brinda aquesta iniciativa comunitària.

Durant la presentació, Carrió ha recordat que el Cos Europeu de Solidaritat (CES) és un programa de la Unió Europea que ofereix a joves d’entre 18 i 30 anys la possibilitat de conèixer altres països des de dues vies complementàries: les activitats de voluntariat i les activitats ocupacionals. A les Illes Balears, el programa està gestionat per la Direcció General d’Infància, Joventut i Famílies.

Segons ha explicat, el vessant de voluntariat ofereix als joves l’oportunitat de prestar, en un altre país, un servei voluntari a temps complet durant un període d’entre dos i dotze mesos, mentre que la part ocupacional brinda una oportunitat de treball, pràctiques o aprenentatge en tot un seguit de camps d’activitat relacionats amb la solidaritat, en els quals es necessiten persones joves, molt motivades i mentalitzades sobre temes socials.

Carrió ha destacat que el paper de les organitzacions públiques i privades és clau per a l’èxit del programa, perquè són les que, majoritàriament, presenten els projectes susceptibles de ser subvencionats amb fons comunitaris, a través dels quals els joves podran dur a terme les activitats.

En aquest punt, ha recalcat també la dimensió europea que dona el programa a les entitats que hi participen, així com el valor afegit que suposa per a aquestes organitzacions el fet de poder oferir als joves usuaris o associats l’oportunitat de viure una experiència única que pot canviar la seva vida personal o laboral.

A la sessió, també hi ha estat present el cap de servei d’aquest programa comunitari de l’Agència Nacional Espanyola, Raül Puerta, que ha donat detalls del contingut i el funcionament de la iniciativa. Posteriorment, els tècnics de joventut de l’Ajuntament de Sant Lluís, Àngel Orfila, i del Centre d’Estudis de l’Esplai, Bàrbara Manna, han explicat la seva experiència real de participació en el programa des del punt de vista d’una administració pública i d’una entitat sense ànim de lucre, respectivament.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.