Marí Bosó anuncia a Menorca que la primera iniciativa parlamentària serà demanar a l’Estat la reunió de la Comissió Mixta per a ampliar les bonificacions al transport de mercaderies

El senador per designació autonòmica José Vicente Marí Bosó es va reunir ahir amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, per posar-se a la seva disposició “en tot allò que pugui ajudar i traslladar al Senat d’Espanya”. Per la seva banda, la presidenta insular ha agraït a Marí Bosó “que tot i tractar-se d’una mateixa Comunitat sigui conscient de la idiosincràsia de cada illa”.

Durant la reunió, han coincidit en la necessitat d’ampliar els sectors productius i els tipus de productes que es beneficiïn del descompte en el transport de mercaderies en l’àmbit del REIB, com una forma de compensar l’increment dels costos derivats de la pujada de nolis (fletes) en el transport marítim. En aquest sentit, ha anunciat que aquesta serà la primera iniciativa parlamentària al Senat.

Altres temes han estat la connectivitat aèria amb destinacions com Barcelona, un problema que “preocupa i ocupa els menorquins” i que, segons Marí Bosó, passa per la declaració de Servei Públic  “per no generar problemes any rere any”. Mora ha parlat de la importància de l’abastiment elèctric de Menorca i ha destacat la necessitat de “seguir reivindicant a Madrid allò que pertany a l’illa”, fet davant el qual el senador s’ha compromès a portar iniciatives per assegurar l’abastiment d’energia.

També s’ha tractat de la transició energètica, el conveni de carreteres i la necessitat de majors inversions per part de l’Estat i, en especial, de recuperar les inversions per a s’Enclusa i destinar-la a centre d’interpretació de la biosfera.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.