S’amplia elgrup de pacients actius formadors a Menorca

L’Àrea de Salut de Menorca ja ha posat en marxa el procés per ampliar el grup de pacients actius formadors de l’illa, programa del Servei de Salut de les Illes Balears que va néixer l’any 2016 amb l’objectiu d’apoderar el pacient perquè sigui protagonista i, des de la seva experiència personal com a malalt crònic, pugui ajudar persones que es troben en la mateixa situació d’una manera més propera i en una relació entre iguals.

El primer grup de pacients actius de Menorca està constituït per onze pacients d’entre 30 i 70 anys que pateixen càncer de mama, diabetis, càncer de còlon, esclerosi múltiple o Parkinson que ja han completat tot el procés de preparació i formació i que ja col·laboren de manera activa en el programa. A través de la campanya de difusió que ha fet l’Àrea de Salut amb cartells informatius en tots els centres de salut i a l’Hospital Mateu Orfila, s’han presentat un total de 15 candidats amb ganes de sumar-se al programa.

Aquests 15 candidats hauran de superar la fase prèvia d’entrevistes personals, que es faran a mitjan gener, amb l’objectiu de determinar si compleixen les característiques per assumir el rol de pacient formador. Les persones que siguin seleccionades hauran de fer el curs preparatori de sis sessions, que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de gener i 4 i 5 de febrer. Durant cada una d’aquestes sessions, de 4 hores cadascuna, es treballen i es reforcen les habilitats de comunicació i les actituds d’intel·ligència personal.

Un dels aspectes que vol potenciar l’Àrea de Salut amb vista a la segona promoció de pacients actius és incorporar una guia educativa específica dedicada a pacients ostomitzats aprofitant l’experiència i tot el bagatge dels professionals d’infermeria que formen part del grup d’ostomies del programa de bones pràctiques BPSO.

D’altra banda, per preparar aquesta segona fase, la setmana passada es va a dur a terme una reunió de feina i posada al dia del programa a Menorca. En aquesta reunió varen assistir Llúcia Moreno, membre de l’equip coordinador del Programa del Pacient Actiu de les Illes Balears; el gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Romà Julià; la directora d’Infermeria, Bàrbara Duque; el director d’Atenció Primària, Txema Coll; la infermera Joana Moll, i Lola Pons Ametller i Roswihta Britz en representació dels pacients actius formadors de l’illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *