Freyé Syrah & Sumoll 2018

Avui us recomanam s a Vinum Menorca un rosat molt interessant i deliciosament sublim. Es tracta del Freyé 2018 elaborat amb un 85% Syrah i un 15% de Sumoll pels cellers Domenech Vidal de Vilobí del Penedés, elaborats a la Masia Freyé.

Aquest vi va rebre el passat mes d’octubre el premi Vinari de Plata com a millor rosat dels vins elaborats a Catalunya.

Estam davant un vi expressiu, delicat i ple d’alegria, molt aromàtic i que de segur ens encantarà des del primer glop que pertany al prestigiós grup Summaroca.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color vermell maduixa pàl·lid. Net i brillant.

Nas: Aromes de fruites amb pinyol com l’albercoc, melicotó, cirera… fruita confitada i pètals de rosa. Així com va evolucionant trobam notes de fruites tropicals com mango i espècies com el pebre rosa. Molt aromàtic

Boca: Golós, llaminer, carnós i potent. La maduresa característica d’aquest rosat el fa únic

MARIDATGE

Éstam davant un gran vi rosat per acompanyar arrossos de peix o de marisc. També arrossos de mar i muntanya com un de pollastre i conill amb gambes i escamarlans. També ens anirà a la perfecció per acompanyar un alter mar i muntanya com són unes gambes vermelles amb sobrassada.

Marida a la perfecció amb peixos al forn com una morruda o una càntara i serà sublim amb peixos grans com déntols, anfossos, pagres o un bon cap-roig com el de la fotografia, cuinat per Jaume Mesquida Piris a Mr. Jaume.

Lliga bé amb les carns blanques com el pollastre amb gambes o el conill amb salsa d’ametlles o plats de cuina senyorial com una faraona amb olives a l’antiga.

El podem fer servir també per ensalades com la de formatge de cabra o una ensalada d’endívia, magrana, panses, pinyons, bacó fregit en daus i formatge vell de Binigarba, que li donarà el toc especial o amb una ensalada d’endívies amb alvocat.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat la perruquera Sílvia Camps Pineda, que segueix la subscripció iniciada per la seva mare, la també recordada perruquera Rosa Pineda, coneguda popularment la seva perruqueria del carrer dels Dolors, com Ca na Rosita.

Si voleu saber més o comprar aquest rosat especial, el Freyé dels Cellers Domènech i Vidal, fundats al 1865, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *