1 de cada 8 parelles que es comprometi aquest any ho farà per Nadal Encara que el lloc més comú per a la demanada és la casa familiar (40%), cada vegada hi ha demanades més originals i elaborades.El 70% de les parelles decideixen casar-se per amor.

Amb l’arribada del mes de desembre arrenca la febre de les peticions de mà. Encara posar l’anell no és cosa d’una data i no hi ha una estacionalitat clarament marcada, sí que s’observa que les dates nadalenques desperten el costat més romàntic de les parelles i és el moment en què més demanades tenen lloc a tot el planeta.

A Espanya també seguim aquesta tendència, i prop del 12% de les parelles que es comprometen, ho fan en aquest mes, com indica el Llibre Imprescindible de les Noces, publicat per Bodas.net i Carles Torrecilla, en col·laboració amb ESADE i Google. Sembla que el Nadal té molt a veure amb aquest fet, ja que és l’època més màgica de l’any i amb els ingredients idonis per demanar matrimoni: una festivitat carregada d’emocions, sorpreses i propòsits per l’any nou. Però sobretot, és un moment molt familiar i en el qual és fàcil compartir la feliç notícia amb tots.

Així l’últim mes de l’any, amb una de cada vuit de les peticions de mà d’l’any, es converteix en el període en què es oficialitzen més compromisos, seguit pel període de vacances d’agost i juliol amb un 10,4% i un 9,5% de les parelles compromeses respectivament.

El costum de la petició de mà al mes nadalenc és un fet molt estès globalment. De fet als Estats Units i Canadà arriba a el 19% i 18% de les parelles respectivament, ja que és culturalment molt habitual fer la petició oficial als pares, amb el 67% de les parelles davant només un 9% de les ocasions a Espanya , segons l’Informe Global de Noces 2019 elaborat per Bodas.net, The Knot i WeddingWire.

En paral·lel, Bodas.net ha preguntat a les milers de parelles registrades quines són les veritables raons que porten als espanyols a prendre una de les decisions més importants de la seva vida: casar-se. Les principals motivacions per les quals les parelles decideixen donar aquest pas es reflecteixen en el Llibre Imprescindible de les Noces.

Amb 163.430 espanyols que van decidir fer el pas el 2018, el sector nupcial es manté estable i el matrimoni segueix sent popular entre els espanyols. Les noces d’avui ja no tenen molt a veure amb les dels nostres avis i si les parelles solien casar-se per obtenir independència i compartir la riquesa de les seves respectives famílies, les coses han canviat. Actualment, les parelles ja no necessiten casar-se per viure junts, formar una família o legitimar la seva relació. Però llavors, ¿per què les parelles decideixen casar-se? Aquesta és la pregunta que Bodas.net ha formulat a més de 12.000 nuvis i que es plasma en el Llibre Imprescindible de les Noces.

Per què les parelles es casen?

Per a la gran majoria de les parelles (70.8%), la raó principal per casar-se i la decisió de consolidar un projecte de vida comú és el desig de fer un pas més en la seva història d’amor. Per tant, les parelles segueixen sentint el desig de celebrar el seu amor en un esdeveniment especial que ajunti a familiars i amics.

Els fills també representen una de les grans motivacions que porten a les parelles a fer el gran pas. El 8.4% declara que l’impuls que té per donar el “sí, vull” és formalitzar la relació de parella pels seus fills. De fet, una de cada cinc parelles té descendència abans de passar per l’altar. El 6.9% ho fa per ampliar la família el més aviat possible i donar així un marc a la seva futura vida familiar. El pas de el temps també és una de les causes per les quals les parelles decideixen prendre aquesta decisió. Concretament el 3.1% dels enquestats afirmen casar-se perquè “els anys passen”. Finalment, el 1.9% va contestar que la principal motivació per donar el “sí, vull” va ser poder anar a viure junts. No obstant això, és el motiu que menys pes té ja que 9 de cada 10 parelles espanyoles que decideixen casar-se, ja compartien habitatge abans, segons l’Informe Global de Noces 2019 realitzat per Bodas.net, The Knot i WeddingWire. Finalment, el 8.9% dels enquestats, dóna altres raons per les quals van decidir casar-se.

Nina Pérez, directora general de Bodas.net: “Encara que el matrimoni és una de les institucions més antigues, segueix sent tan popular entre les parelles com sempre. Avui dia es viu encara més que mai com un veritable acte d’amor entre dues persones que decideixen enfortir la seva relació donant-li portant-la a el següent nivell “.

En definitiva, el matrimoni segueix sent un compromís fort i significatiu en una societat que ja no ho veu com un ritu de pas necessari per a la legitimitat de la parella o per un arranjament familiar, sinó que reflecteix el profund desig de les parelles de mostrar la seva amor per l’altre en forma de celebració amb amics i familiars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *