Ciao Viena! El concert de Cap d’any de la OCIM

Com ve sent habitual en els darrers anys, la Orquestra de Cambra Illa de Menorca, juntament amb Joventuts Musicals sol sorprendre als menorquins amb sengles concerts de Cap d’Any ( a Maó i a Ciutadella). Enguany podrem sentir a la OCIM el diumenge 29 de desembre a les 20 hores a l’Església del Socors de Ciutadella i el dilluns dia 30, també a les vuit del vespre, al Teatre Principal de Maó.  Al capdavant dels dos concerts hi haurà el director artístic de l’OCIM, Francesc Prat.

Tots associam Viena amb el Cap d’Any i amb la festa dels valsos i les polques. Però, fa devers 200 anys, Viena vivia la febre de l’òpera italiana, que estava de moda a la ciutat. Rossini –un habitual– i els compositors de casa, com Schubert, volien demostrar que un vienès també podia escriure all’italiana. A més dels esmentats compositors, al concert de Cap d’Any també s’escoltarà Mozart i Strauss. Aquesta Viena de valsos i polques, i de moda italiana, dibuixa el viatge musical de l’OCIM per tancar aquest 2019. Al concert hi participaran 39 músics que s’han anat aprenent les partitures durant mesos i serà el proper 27 de desembre quan faran el primer assaig amb  tota la orquestra La Junta de la OCIM va proposar a Francesc Prat aquesta original idea d’incloure els compositors austríacs que volien fer òperes italianes i el resultat és un programa on es mesclen obertures d’òperes ben conegudes amb els tradicionals valsos i polques tan característics de Cap d’any.

Cal felicitar-se perquè Menorca pugui comptar amb una orquestra de qualitat com és la OCIM, de que Joventuts Musicals ho posi tot de la seva part per col·laborar-hi i de que els menorquins i menorquines puguem gaudir d’un concert de Cap d’Any de primer nivell.

Les persones interessades poden adquirir les entrades pel concert de Ciutadella a www.codetickets.com. O a taquilla a partir d’una hora abans de cada concert. La filosofia de la OCIM i de JJMM és facilitar que la música arribi a tothom i per això mateix, per aquest concert hi ha descomptes importants: els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta, els estudiants menors de 30 tenen un 20% de descompte, els socis de JJMM de ciutadella un 30% de descompte pel concert del Socors i els socis de JJMM de les altres poblacions tenen un 10% de descompte en la compra de les entrades.

 

Programa

1ª part

 

Mozart: obertura “Così fan tutte”

Schubert: obertura en estil italià en do major

Rossini: Il signor Bruschino

Strauss: vals “Vida d’artista”

Strauss: pizzicato polka

Strauss: Jokey-polka

 

2na part

 

Rossini: obertura “Il barbiere di Sevilla”

Schubert: entreacte de “Rosamunda”

Strauss: Perpetuum mobile

Strauss: vals “Roses del sud”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.