Afers Socials i ASPAYM signen un concert de quatre anys per donar estabilitat al servei d’acompanyament a les persones amb necessitat física

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha signat un acord d’acció concertada amb ASPAYM Illes Balears perquè doni el servei d’acompanyament per a persones amb discapacitat física i necessitat de suport extens pel període 2019-2023.

L’import concertat és d’un màxim de 1.534.000 euros. Es preveu que al llarg d’aquests quatre anys s’estableixin un total de 36.560 activitats d’acompanyament; el que es tradueix en 9.140 accions a l’any. El preu per activitat d’aquesta prestació és de 41,96 euros.

A l’acord es concreta que els beneficiaris del servei han de ser persones que necessiten l’assistència personal per a desenvolupar una vida més autònoma en l’exercici de les activitats bàsiques de la vida diària i desenvolupin, de forma habitual i regular, activitats laborals, ocupacionals o formatives. S’afegeix que han de tenir capacitat per ordenar i supervisar les activitats de l’assistència personal, per a si mateixes o mitjançant el seu tutor o representat legal.

Per poder adherir-se en aquesta acció concertada aquestes persones hauran de tenir reconeguda la situació de discapacitat física amb un grau mínim del 65% i necessitats de tercera persona, tenir més de 16 anys i disposar d’un PIA que determini la idoneïtat  d’aquesta prestació realitzat pel Servei d’Atenció a Discapacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.