Afers Socials i Esports destina més de 350 mil euros del 0,7 % de l’IRPF social a la compra de vehicles pel transport dels usuaris d’entitats del tercer sector

La Conselleria d’Afers Socials i Esports atorgarà més de 350.000 euros, en càrrec al 0,7% de l’IRPF social, a 13 entitats perquè puguin adquireixin vehicles utilitzats en la prestació de serveis socials. Aquestes són: Amadip Esment, Fundació Asnimo, Fundació Aspas, Prodis, Fundació Amaranta, Asociación Amiticia, Intress, Fundació Es Garrover, Associació per a la salut mental Gira-sol, Associació Estel de Llevant, Creu Roja, Fundació Aldaba i Fundació Aspace Balears.

En total, la Conselleria destinarà 351.547 euros a les 13 entitats privades sense ànim de lucre que han obtingut la subvenció de les 28 que, inicialment, entregaren la sol·licitud.

Aquestes 13 subvencions han estat possibles gràcies a l’ampliació de 350.000 euros corresponents a la distribució per comunitats autònomes que fa l’Estat de la recaptació del 0,7 % social de l’IRPF corresponent al 2019. Inicialment, per aquest exercici, a les Illes Balears li van correspondre al voltant de 3.600.000 euros. Finalment,la quantia s’ha situat en els 4.034.308 euros.

Des de la Conselleria se celebra que es puguin fer accions tan rellevants com aquesta, ja que fins fa dos anys l’Estat no permetia que les comunitats autònomes gestionassin les subvencions del 0,7 % de l’IRPF, com li exigien diferents sentències del Tribunal Suprem que el Tribunal Constitucional va ordenar complir l’any 2017.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, celebra que, gràcies al fet  que les Illes Balears gestionen directament part dels doblers que els contribuents illencs destinen a fins socials amb la casella del 0,7 % de l’IRPF, associacions d’àmbit municipal de la Comunitat Autònoma poden rebre subvencions per ajudar els que tenen a prop.

Quan la gestió era competència ministerial només podien optar a les subvencions de l’IRPF les entitats del tercer sector d’àmbit estatal, sense la possibilitat que entitats que fan una gran tasca a tota la comunitat autònoma o a pobles de les Illes Balears se’n poguessin beneficiar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *