La SEORL-CCC adverteix el risc d’asfíxia per raïm en menors de 5 i majors de 65 anys

La Societat Espanyola d’Otorinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll (SEORL-CCC) adverteix que els raïms són un dels aliments amb més risc d’ennuegament o asfíxia per la qual cosa han d’evitar menjar-els fillets menors de cinc anys i els majors de 65.

El costum espanyola de donar la benvinguda a l’Any Nou amb els raïms a el so de les campanades pot ser bastant perillosa. Els raïms, per la seva grandària i la seva pell relliscosa, poden propiciar que s’empassin sense mastegar i generin un taponament de les vies aèries, impedint a l’infant respirar, recorda la SEORL-CCC.

També han de tenir cura amb elles els majors de 65 anys i els que pateixen disfàgia, un trastorn de la deglució que consisteix en la dificultat per mastegar o empassar i que afecta més de dos milions d’espanyols. La incidència d’asfíxia en persones majors de 65 anys és set vegades més gran que en nens d’1 a 4 anys, segons una revisió publicada a la revista Geriatrics.

Altres aliments típics del Nadal com la fruita seca o els polvorons també són causa habitual d’ennuegaments. Des de la SEORL-CCC es recomana no donar fruits secs als menors de cinc anys ja que els fragments durs que es desprenen a l’mossegar poden obstruir les vies respiratòries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.