Armengol defensa que els nous espais de diàleg garantiran les estratègies per mantenir la prosperitat a les Illes Balears En el seu discurs de Cap d’Any, la presidenta del Govern ha avançat que les primeres accions per començar el 2020 es materialitzaran en «noves mesures per facilitar l’accés a l’habitatge»

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assegurat en el seu discurs de Cap d’Any que els nous espais de diàleg, consens i concertació social que ha obert el Govern garantiran «les estratègies per continuar prosperant durant la propera dècada». «Només des d’un espai de concertació social àmplia podrem solucionar els problemes d’aquesta terra i afrontar els reptes que vindran», ha advertit Armengol, referint-se a una formulació de l’Agenda Balear 2030 a partir d’aquests nous espais.

En un discurs pronunciat a la Llotja de Palma —edifici històric que aviat farà 600 anys que es va començar a construir—, la presidenta ha posat de manifest, coincidint amb «aquests dies de mirada il·lusionada cap al futur», el compromís i la responsabilitat del seu Govern per «afrontar amb valentia els nostres desafiaments més importants».

Per començar aquest nou any 2020, Armengol ha avançat que les primeres accions de l’executiu es materialitzaran en «noves mesures per facilitar l’accés a l’habitatge o per millorar la qualitat del nostre turisme». La presidenta també ha anunciat el manteniment de la inversió social a les Illes Balears —que s’ha aconseguit situar per primera vegada en la mitjana estatal—, i ha afirmat que, durant l’any que ve, «continuarem construint més escoles, residències i centres sanitaris moderns, eficients i sostenibles».

Les polítiques de sostenibilitat ambiental i de transició cap a les energies netes també es troben entre les mesures més importants que impulsarà el Govern durant el 2020, ha assegurat la presidenta, la qual ha reafirmat el compromís de l’executiu per desenvolupar «lleis capdavanteres contra el canvi climàtic, la contaminació i la generació insostenible de residus», la creació de «parcs naturals i reserves marines» i l’impuls de l’economia circular.

Armengol ha destacat que tot això serà possible gràcies a «uns recursos públics que són fruit del compromís i l’esforç de tothom», recursos que «hem garantit una vegada més amb els pressuposts que acabam d’aprovar, dins el termini establert i en la forma escaient, per cinquè any consecutiu».

La presidenta ha assenyalat que, malgrat tot, «no podem conformar-nos», i que «volem millors serveis públics i necessitam més recursos de l’Estat». Per aquesta raó, ha afirmat que el mateix esperit reivindicatiu que ha permès obtenir compensacions com el 75 % del descompte per a residents i el nou Règim Especial de les Illes Balears, el Govern el mantindrà per reclamar l’ampliació d’aquestes millores amb «un règim fiscal que beneficiï les empreses i els autònoms de les Balears», així com «un nou model de finançament que sigui capaç de garantir que la nostra generositat sigui corresposta amb un repartiment més just dels fons públics».

La presidenta de les Illes Balears ha remarcat que «per aconseguir-ho cal que hi hagi estabilitat en el Govern de l’Estat», i que aquesta estabilitat «ha de néixer de la responsabilitat i del compromís de tothom», perquè «és indispensable» per «donar pas a una negociació lleial, una negociació que permeti que aquestes illes vegin recompensat el seu esforç amb més recursos».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *